Grammy Ödüllü Buika’nın hayali Sezen Aksu ile şarkı söylemek

Önce Antalya'da Akra Caz Festivali'nde ardından da İstanbul'da Zorlu PSM'de müzikseverlerle buluşan iki Grammy ödüllü Buika, verdiği röportajda müzikal yolculuğunun yanı sıra bir hayalini de açıkladı. Sezen Aksu hayranı olan Buika, Minik Serçe ile birlikte şarkı söylemeyi çok istediğini söyledi.

Kültür Sanat 1 Ekim 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Türkiye’de büyük bir hayran kitlesine sahip olan ve sık sık da konser veren Buika, Anadolu Ajansı’nın sorularını yanıtladı. Zorlu PSM’deki konseri sonrası açıklamalarda bulunan Ekvador asıllı İspanyol müzisyen, kariyeri ve hayalleri üzerine konuştu. 2014 yılında En İyi Latin Caz Albümü ve 2018 yılında da En İyi Dünya Müziği dalında Grammy kazanan yıldız müzisyen, hayranı olduğu Sezen Aksu ile birlikte şarkı söylemek istediğini belirtti. Bunun hayallerinden biri olduğunu ifade eden müzisyen en büyük ilhamının ise kendisi olduğunu söyledi.

Sezen Aksu hayranı Buika

1972 yaşındaki müzisyen verdiği röportajda Sezen Aksu için son olarak “Onun sesini çok seviyorum. Yıllardır böyle bir arzum var” dedi. Yoğun talep nedeniyle Türkiye turnesinin İstanbul ayağına bir konser daha eklendiğine işaret ederek, sonraki yıllarda Türkiye’de daha geniş çaplı konserler düzenlemeyi planladıklarını vurguladı.

Müziğe caz ve blues ile başladığını hatırlatan Buika, kariyerinin ilk yılları hakkında şu açıklamaları yaptı: “”İlk yıllarımda küçük kulüplerde caz ve blues seslendirdim. Daha sonra flamenko ve Latin müziğine yöneldim. Müziği genel olarak seviyorum. Bütün türler ve sanatçıları beğeniyorum. Çünkü ben bir müzisyenim. Duyduğum her melodi beni yeni bir şey araştırmaya sevk ediyor.”

Buika, bir müzisyenin farklı müzik türlerinden korkmaması gerektiğinin altını çizerek, “Müzikte beğenilerim zamanla değişebiliyor. Eskiden dinleyip sevdiğim müzisyenlerden bazılarını sevmeyebiliyorum, sevmediklerimi de sonradan sevebiliyorum. İlham aldığım tek kişi benim. Çünkü kendine inanmazsan bu hayatta hiçbir şey yapamazsın. Bu yüzden insanın en büyük ilhamının kendisi olabileceğini düşünüyorum. İnsan, kendine inandığı sürece gelişebilir ve bir şey üretebilir.” dedi.

Genç keman sanatçısı Elvin Hoxha Ganiyev'e büyük ödülGenç keman sanatçısı Elvin Hoxha Ganiyev’e büyük ödül

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.