Grammy ödüllü Chris Botti İstanbul’a geliyor

Trompetin dünya çapındaki önemli ismi Chris Botti İstanbul'a geliyor. Grammy ödüllü müzisyen 17 Mayıs'ta Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda konser verecek. Biletler 24 Ocak'ta satışa çıkıyor.

Kültür Sanat 20 Ocak 2024
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
61 yaşındaki müzisyen Chris Botti, son olarak AKM'nin açılışı için İstanbul'a gelmişti.

Sting, Paul Simon, Barbra Streisand, Lady Gaga, Tony Bennett, Frank Sinatra ve Aretha Franklin gibi müzik dünyasının devleriyle aynı sahneyi paylaşan trompet sanatçısı Chris Botti İstanbul’a geliyor. Grammy ödüllü müzisyen 17 Mayıs Cuma akşamı Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda sahne alacak. İstanbul’da daha önce de pek çok kez sahne alan müzisyenin performansının biletleri 24 Ocak’ta Biletix’te satışa çıkıyor.

Chris Botti ‘En güzel 50 insandan’ biri

61 yaşındaki Amerikalı müzisyen 2013 yılında ‘Impressions’ albümüyle En İyi Pop Enstrümantal Albüm kategorisinde Grammy Ödülü kazanmıştı. Albümlerinin dördü Billboard caz albümleri listesinde bir numaraya ulaşan Chris Botti, 2004 yılında ise Amerika Birleşik Devletleri’nde yayınlanan People dergisi tarafında “En Güzel 50 İnsan” listesinde yer aldı.

İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nin açılışı kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerde de sahne alan Chris Botti, kariyerinin son on üç yılında caz ve pop müziğin sınırlarını aşarak kendine müzikal tavrına da eklemeler yaptı. Geçmişte özellikle Sting ile yaptığı çalışmalarla dikkat çeken Botti, İngiliz müzisyenle de pek çok kez aynı sahneyi paylaştı.

İstanbul'da metal devri: Judas Priest de geliyorİstanbul’da metal devri: Judas Priest de geliyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.