Grammy ödüllü topluluk aralıkta İş Sanat’ta

İş Sanat 15 Aralık'ta Grammy ödüllü sanatçı ve topluluğu ağırlayacak. Keman virtüözü Giuliano Carmignola ve Concerto Köln barok dönemin büyük bestecilerinin eserlerinden oluşan bir seçkiyi seslendirecek

Kültür Sanat 17 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

İş Sanat’ın aralık ayı programında klasik müziğin ödüllü topluluğu Concerto Köln var. Grammy ödüllü topluluk 15 Aralık Cuma akşamı müzikseverlerle buluşacak. Bu bol ödüllü gecede topluluk bir diğer Grammyli isim olan keman virtüözü Giuliano Carmignola’ya eşlik edecek. Konsere gelen izleyicileri barok dönemin büyülü ve şaşaalı günlerine doğru bir yolculuğa çıkaracak olan konserde Johann Sebastian Bach, Pietro Locatelli ve Benedetto Marcello’nun eserlerinden oluşan bir seçki seslendirilecek.

Barok esintiler İş Sanat’ta

Wolfgang Amadeus Mozart’ın sevilen opera eseri ‘Figaro’nun Düğünü’ kayıtlarıyla 2004 yılında Grammy kazanan Concierto Köln barok müzik konusunda Avrupa’nın en etkili topluluklarından biri kabul ediliyor. Ödüllü topluluk özellikle Bach, Vivaldi ve Pergolesi gibi 18. yüzyılın büyük bestecilerin eserlerini seslendirmedeki başarısıyla öne çıkıyor. Grammy ödüllü müzisyenleri aynı sahnede buluşturacak konserin biletleri satışta.

Farklı müzik türlerine sahnesinde yer veren İş Sanat, 7 Aralık’ta türkülerin güçlü sesi Kubat’ı ‘Ege Türküleri’ repertuvarıyla ağırlayacak. Kubat’a bu konserde Türk halk müziğinin yeni nesil seslerinden Canan Çal eşlik edecek. Ölümünün 50’nci yılında Âşık Veysel “Uzun İnce Bir Yoldayım” başlıklı şiir dinletisiyle İş Sanat’ta anılıyor. 1973 yılında aramızdan ayrılan âşık geleneğinin son temsilcisi Âşık Veysel’in şiirlerinden derlenen dinleti 11 Aralık Pazartesi saat 20.30’da İş Kuleleri Salonu’nda gerçekleşecek.

Concerto Köln, Giuliano Carmignola ve Kubat gibi isimleri aralık ayında ağırlayacak olan İş Sanat yılın son konserinde ise Karsu’yu müzikseverlerle buluşturacak. Caz, blues, pop, funk ve elektronik müziği ustalıkla harmanlayan Karsu’nun İş Sanat’a özel hazırladığı ‘Dünya’nın Sesleri’ başlıklı konseri 28 Aralık’ta. Konserin biletleri şimdiden tükendi.

O eski İstanbul şimdi İstiklal Caddesi'ndeO eski İstanbul şimdi İstiklal Caddesi’nde

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.