Operanın yıldızı Placido Domingo İstanbul’a geliyor

Yaşayan en büyük tenorlardan Placido Domingo İstanbul'a geliyor. 28 Mayıs'ta İstanbul Volkswagen Arena'daki konserde Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası Domingo'nun yanı sıra Murat Karahan ve soprano Elena Stikhina'ya eşlik edecek.

Kültür Sanat 14 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Placido Domingı

Operanın yaşayan en büyük yıldızlarından Placido Domingo İstanbul’a geliyor. İspanyol tenor kalabalık bir sanatçı grubuyla sahnede olacak. Türkiye İş Bankası’nın 100. yılı şerefine İş Sanat’ın 28 Mayıs’ta düzenlediği konserde Carlo Tenan yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası yıldız tenora eşlik edecek. Bu özel konserde sahnede tenor Murat Karahan ve soprano Elena Stikhina’nın sahnede olacak. Konserin biletleri 15 Mart’ta satışa çıkıyor.

Müzik tarihinde, yüzyılın en büyük seslerinden biri olarak kabul edilen Placido Domingo, opera kariyerinin yanı sıra orkestra şefliğiyle de klasik müziğin yaşayan en büyük efsaneleri arasında yer alıyor.

Placido Domingo 12 kez Grammy kazandı

Yarım yüzyılı aşkın kariyeri boyunca dünyanın en önemli sahnelerinde 150’den fazla operada rol alan Placido Domingo, kariyeri boyunca 4.400’ü aşkın performans gerçekleştirdi. Çoğu opera kayıtlarından oluşan 100’ü aşkın albüm çalışmasına imza atan Domingo, 12 kez Grammy Ödülü’nün sahibi oldu.  Uluslararası müzik arenasında büyük kitlelere ulaşan ve eleştirmenler tarafından “Rönesans adamı” olarak tanımlanan Domingo, kariyeri boyunca onursal unvanlar ve sayısız prestijli ödüle layık görüldü.

Kurucusu olduğu “Operalia” adlı uluslararası şarkı yarışmasının başkanlığını yaparak genç şarkıcılara destek vermeye devam eden efsane sanatçı, 1990 yılından itibaren on yıldan fazla süre Jose Carreras ve Luciano Pavarotti ile The Three Tenors konserleriyle büyük kitlelerin karşısına çıktı. Şarkıcılığın yanı sıra orkestra şefi olarak 600’den fazla konser yöneten Placido Domingo aynı zamanda İspanyol Kültürü ve Zarzuela’nın Dünya Büyükelçisi.

Türkiye'de ilk kez bir tenor stadyum konseri verecek: Andrea Bocelli geliyorTürkiye’de ilk kez bir tenor stadyum konseri verecek: Andrea Bocelli geliyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.