Grev etkisini göstermeye başladı: ‘Dune 2’den sonra film ertelemeleri devam ediyor

Hollywood Yazarlar ve Oyuncular Birliği grevleri yapımların vizyon tarihini etkilemeye devam ediyor. Oscar için mücadele edecek yapımlardan biri olması beklenen 'Dune 2'nin kasım ayındaki gösterimi 15 Mart 2024'te ertelenmişti. Bu karar domino taşı etkisi yarattı.

'Godzilla x Kong: The New Empire' ve 'The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim' filmleri de 2024 yılı içerisinde ileri bir tarihe alındı.

Kültür Sanat 29 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Warner Bros.’un dev bütçeli yapımları tek tek erteleniyor.

Devam eden Oyuncular Birliği grevi, senenin merakla beklenen filmlerin vizyon tarihlerini etkilemeye devam ediyor. Son olarak Oscar için mücadele edecek yapımlardan biri olması beklenen ‘Dune 2’nin kasım ayındaki gösterimi 15 Mart 2024’te ertelenmişti. Yapımcı Warner Bros., başka filmlerin de oyuncularının tanıtımlara katılamayacağı gerekçesiyle gösterim tarihlerinin ertelendiği ve ertelenen yapımlara yenilerini eklediklerini duyurdu.

Yapımcılar filmler halihazırda bitmiş olsa da gösterimleri erteliyor zira grev süresi boyuncu oyuncuların ve yazarların gösterimlere ya da filme dair herhangi bir etkinliğe katılmaları yasak. Yapımcılar da oyuncuların katılmadığı gösterimler ve etkinlikleri gerçekleştirmek istemiyor, bu nedenle vizyon tarihlerini erteliyor.

https://www.youtube.com/watch?v=fIh_KQcDcnI

Gösterimler 2024’e ertelendi

Bu kararlar neticesinde ‘Godzilla x Kong: The New Empire’ ve ‘The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim/Yüzüklerin Efendisi’ filmleri de 2024 yılı içerisinde ileri bir tarihe alındı. ‘Godzilla’ filmi, 12 Nisan 2024’te vizyona girecek. Normal şartlar altında 12 Nisan 2024’te vizyona girmesi planlanan ‘The War of the Rohirrim’in yeni yayın tarihi ise Aralık 2024 oldu.

3 Mayıs’ta Amerikan Yazarlar Birliği’nin başlattığı greve temmuzda Oyuncular Birliği’ne bağlı oyuncular da katılınca son 63 yılın en büyük grev dalgası ortaya çıktı. Ağustos ayı içerisinde gerçekleşen görüşmelerde şu ana kadar bir ilerleme kaydedilmedi. Ancak senarist ve oyuncular yapay zeka kullanımının sınırlandırılmasına dair güvence ve çalışma şartlarının düzeltilmesi talebini yineliyor. Dört ayı geride bırakmaya hazırlanan grev nedeniyle bugüne kadar pek çok yapımın çekimi iptal edildi ya da ileri bir tarihi ertelendi.

Hollywood Grevi 111 günü geride bıraktı: Z raporu karamsarHollywood Grevi 111 günü geride bıraktı: Z raporu karamsar

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.