Güç Yüzükleri’nin siyahi elfi: Ölüm tehditleri aldım

'Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri' dizisinin siyahi elfi Ismael Cruz Córdova'dan itiraf geldi. Tolkien'in Orta Dünya evreninden Amazon tarafından uyarlanan dizide başrol oynayan Córdova, kendisine yapılan ırkçı yorumlar nedeniyle terapi gördüğünü ifade etti. Cordova ölüm tehditleri bile almış.

Kültür Sanat 26 Mayıs 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Arondir karakteri, Orta Dünya evreninin ilk beyaz olmayan elfi.

‘Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri’, tarihin en pahalı dizi yapımı olma unvanını koruyor. Amazon’un bir milyar dolar yatırdığı projenin ilk sezonu beklentilerin çok uzağında kalsa da olarak gündemde yer etmeye devam ediyor. Dizi sürekli yenilenen kadro, set kazaları ve hayal kırıklıkları arasında şimdi de ırkçılık tartışmalarıyla gündemde. Dizide siyahi elf Arondir karakterini canlandıran Ismael Cruz Córdova, çekimler sırasında terapi gördüğünü açıkladı.

Just for Variety podcast programına katılan aktör, dizinin kapsayıcı ve çeşitlilik içeren oyuncu kadrosuna karşı ırkçı tepkiler aldıktan sonra sette bir terapistin yardım teklif etmek için hazır bulunduğunu söyledi. Córdova, “Böyle durumlarda desteğe ihtiyacınız oluyor çünkü sesleri çok yüksek ve size dört bir yandan geliyor” dedi.

Hali hazırda ‘Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri’ dizisinin ikinci sezon çekimleri için İngiltere’de bulunan Ismael Cruz Córdova. “Konuşmasak, onu orada görmek bile hoşuma gidiyordu. Orada beni tamamen gören biri olduğunu biliyordum” diyerek süreçte yaşadığı zorlukları da ifade etmiş oldu.

Beyaz olmayan ilk ve tek elf

Terapist, pandemi sırasında ara verilen çekimlere yeniden başlandığında kadroya dahil edildi. Córdova’nın canlandırdığı Arondir karakteri, Orta Dünya evreninde bir elfi canlandıran ilk beyaz olmayan kişi. Córdova tepkiler için “Acıttı,” diyor. “Psikolojik ve zihinsel bir etkisi oldu. Bu benim çok açık olduğum bir konu, böylece insanlar internette yaptıklarının ve söylediklerinin insanları gerçekten incittiğini, bizi gerçekten etkilediğini anlayabilirler” dedi.

Sosyal medyada yapılan ırkçı yorumların yanı sıra bu süreçte telefonunun da hacklendiğini anlatan Córdova, aldığı tehditleri de söyledi: “Banka hesabım hacklenmeye çalışıldı. PayPal hesabım hacklendi. Arkadaşlarıma mesajlar geldi. Ölüm tehditleri aldım. Bana postayla bir şeyler gönderildi. İnsanlar adresimi öğrendi. Bunların çoğu oldu.”

Hollywood'da senarist grevine yapımcı çözümü: Biz yazarız ya!Hollywood’da senarist grevine yapımcı çözümü: Biz yazarız ya!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.