Pasın izini süren resimler

Sanatçı Gülderen Görenek'in 'Pasın İzinde: Zamanın Dönüşümü' başlıklı kişisel sergisi Galeri İşlik ev sahipliğinde kapılarını açtı. Sergi, ziyaretçileri paslanma gibi evrimsel bir değişimin yarattığı estetiğin günlük hayatı nasıl etkilediğini anlamaya yönelik bir yolculuğa çıkarmayı hedefliyor.

Kültür Sanat 3 Ekim 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Sanatçı Gülderen Görenek’in ‘Pasın İzinde: Zamanın Dönüşümü / In the Search of Rust: Transformation of Time’ adlı kişisel sergisi Galeri İşlik ev sahipliğinde kapılarını açtı.

Gülderen’in çalışmaları su, nem veya her ikisinin etkisiyle demirin oksitlenerek paslanması gibi doğal bir evrimi, derinlemesine renkler aracılıyla oluşan dokularda sergiliyor. ‘Pasın İzinde: Zamanın Dönüşümü’, ziyaretçileri paslanma gibi evrimsel bir değişimin yarattığı estetiğin günlük hayatı özellikle de evleri nasıl etkilediğini anlamaya yönelik bir yolculuğa çıkarmayı hedefliyor.

Paslanmanın sonu nereye çıkar?

Sergi, paslanarak doğal bir dönüşüme giren nesnelerin tuvalde kendini bulma hikâyelerini, demirin, sakin ama etkileyici bir şekilde pasa dönüşümünün ardında yatan evrensel ritmi ve güzellikleri yakalamayı, aynı zamanda geçmişin özünü, geleceğin umuduyla bir denge içinde şimdide birleştirmeyi amaçlıyor.

3 Ekim’de kapılarını açan ‘ ‘Pasın İzinde: Zamanın Dönüşümü’ 14 Ekim’e kadar ziyarete açık olacak.

Contemporary Istanbul'u su bastı! Eserler zarar gördü, galeriler tepkiliContemporary Istanbul’u su bastı! Eserler zarar gördü, galeriler tepkili

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.