Gülriz Sururi ve Engin Cezar desteği ile tiyatrocular deprem bölgesine gidecek

Gülriz Sururi ve Engin Cezar Teşvik Ödülü'ne değer bulunan Atta Festival Mordem Sanat, deprem bölgesinde çalışacak. Atta Festival, deprem bölgesinden seçilecek oyuncularla 'Kabuk' adlı bir oyun sahneleyecek. Mordem Sanat ise atölye çalışması düzenleyecek.

Kültür Sanat 30 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, tiyatro sanatçısı Gülriz Sururi’nin bağışlarıyla hayata geçirilen 400 bin TL değerindeki Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatro Teşvik Ödülü, bu yıl deprem bölgesinde çalışmalar yürütecek Atta Festival ve Mordem Sanat’a sunuldu.

Atta Festival, İKSV’nin ödül desteğiyle deprem bölgesinde yaşayan genç oyuncularla yeni bir çocuk oyunu üretecek. Mordem Sanat’ın deprem bölgesinde gençlik ve çocuk tiyatrosu alanında çalışacak genç tiyatroculara yönelik yürüttüğü atölye çalışmaları da ödül kapsamında desteklenecek.

Atta Festival’in sahneyeceği oyun ‘Kabuk’. Oyun 2023 Ekim ayında başta Hatay, Gaziantep, Diyarbakır, Kahramanmaraş ve Malatya olmak üzere depremden etkilenen illerde sahnelendikten sonra kasım ayında 27. İstanbul Tiyatro Festivali kapsamında İstanbul’da seyirciyle buluşacak.

Oyuncular deprem bölgesinden seçilecek

El ele vermenin gücüne dair şiirsel bir performans olan ‘Kabuk’, uzak diyarlardan gelen, uyku tutmayan üç kardeşin, keşfettikleri dev bir deniz kabuğu aracılığıyla çıktıkları sürprizlerle dolu yolculuğun hikâyesini anlatacak. Semih Ali Aksoy’un yazıp yöneteceği oyunun yapımcılığını Atta Festival ve festivalin kurucusu Hakan Silahsızoğlu üstleniyor.  Çocuk oyunu ‘Kabuk’ta rol alacak bir kadın, iki erkek oyuncu için seçmeler, 4-5-6 Ağustos’ta Adana’da gerçekleştirilecek. (Başvuru formuna buradan ulaşabilirsiniz.)

Mordem Sanat yaptığı atölye çalışmalarıyla kültürel faaliyetlere erişimi sınırlı kesimlere ulaşmaya çalışıyor.

Deprem bölgesinde Mordem Sanat’tan atölye

Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatro Teşvik Ödülü’nün bir bölümü ise, gençlik ve çocuk tiyatrosu alanında çalışacak genç tiyatroculara yönelik çalışmalar yürüten Mordem Sanat’ın Adıyaman, Maraş ve Hatay’da yürüteceği atölye çalışmalarını desteklemek üzere kullanılacak.

22 tiyatro topluluğu desteklendi

Tiyatro sanatçısı Gülriz Sururi’nin bağışlarıyla hayata geçirilen ödül, 2018’den bu yana her yıl üretimleriyle ve yenilikçi yaklaşımlarıyla tiyatromuzun gelişimine katkıda bulunan tiyatro topluluklarına veya kişilere veriliyor.

İKSV, çağdaş tiyatromuzun gelişiminde büyük katkıları bulunan iki usta ismin adına verilen bu ödül aracılığıyla, genç tiyatro topluluklarını ve sahne sanatları alanında üretim yapan sanatçıları destekleyerek, Türkiye’de bu alanda yeni ve nitelikli yapımların gerçekleşmesini teşvik etmeyi amaçlıyor. 2018 yılından bu yana 22 tiyatro topluluğu bu ödülle desteklendi.

Ödülün, İKSV Genel Müdürü Görgün Taner’in başkanlık ettiği seçici kurulu, çevirmen ve tiyatro eleştirmeni Seçkin Selvi, oyuncu Selçuk Yöntem, oyuncu ve eğitmen Tilbe Saran ve oyuncu, senarist ve girişimci Mert Fırat’tan oluşuyor.

Venedik Bienali'nde Türkiye'yi, Gülsün Karamustafa temsil edecekVenedik Bienali’nde Türkiye’yi, Gülsün Karamustafa temsil edecek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.