Gülse Birsel endişelenmesin, ‘Avrupa Yakası’ partileri eğlenceli!

Dizilerle ilgili bilgi yarışması temelli partilerde 'Avrupa Yakası' konsepti ilgi görmeye başlayınca dizinin senaristi Gülse Birsel "Bizimle ilgisi yok. Kötü çıkarsa haberiniz olsun" uyarısı yaptı. 10Haber partiye gitti, insanlar eğleniyor!

Kültür Sanat 16 Nisan 2024

Saat 19.00… Avrupa Yakası Quiz Night’a katılmak için Beyoğlu’nda Asmalı Mescit’te bir eğlence mekanındayız. Günler öncesinden kişi başı 150 TL’ye rezervasyon yaptırmışız. İki kişiyiz. Mekanın üst katına çıkıyoruz. Masalar var. İki kişilik, dört kişilik, altı kişilik.

Masamıza oturuyoruz. Masada küçük bir yazı tahtası var. Sorulan sorulara cevapları yazabilmek için. Bir de menü var. İçecek menüsü. Çeşitli kokteyller var seçenek olarak ama Avrupa Yakası’ndan ilhamla isimler verilmiş. Mesela Oha Falan Oldum Yani, Şehsuvar’ın Favorisi gibi…Yemek menüsü de var ama yemek isimleri için diziden ilham alınmamış.

Avrupa Yakası Quiz Night içecek menüsü.

Herkesin görebileceği bir perdede diziden bölümler gösteriliyor. Lakin bir yandan da müzik çalıyor. Herkes gelip yerine oturunca sunucu çıkıp quiz kurallarını anlatıyor. Aslında bu bir oyun partisi. Oyunun konsepti de dizi. Sunucu sorular soruyor diziyle ilgili. Katılımcılar cevapları küçük yazı tahtasına yazıyor. Mesela “Avrupa Yakası ilk yayına haftanın hangi günü başladı,” “Fatoş’un yaşlandığını anladığı an garsonun onu benzettiği ünlü kimdi,” gibi sorular bunlar. 10 soruda bir ara veriliyor. Oyunun puanlaması da yanlışlar üstünden yapılıyor. En az yanlış cevap veren masa kazanıyor. Ödül de şampanya. Bazen çok kazık sorulara doğru cevap verenlere sürpriz ödüller veriliyor.

Partiye katılanlar genel olarak gençler.

Yaklaşık bir saatlik bir eğlence. Ama sorulara itirazların geldiği, cevapların sorgulandığı anlar da oluyor. Bu da süreyi uzatıyor.

Son dönemde yaygınlaşan quiz partilerden biri. Fenomen olmuş yerli dizilerle başladı bu partiler. Sonra seri filmler ve yabancı dizilerin de partileri başladı. Genel olarak 20-30 yaş grubu arasındaki beyaz yakalılar, üniversite öğrencilerinin rağbet gösterdiği bir parti modeli.

Gülse Birsel’in paylaşımı.

Peki neden gündemimizde bu partiler. Çünkü Avrupa Yakası’nın senaristi ve oyuncusu Gülse Birsel de bu partilerden haberdar olmuş. Takipçilerini uyarmak durumunda hissetmiş kendisini: “Son zamanlarda sık sık düzenlendiğini duyduğum ‘Avrupa Yakası’ ve ‘Yalan Dünya’ partileri bizim bilgimiz dışındadır. Kimlerin düzenlediğini bilmiyoruz. Kötü mötü çıkarsa haberiniz olsun.”

10Haber ekibi olarak bir Avrupa Yakası Quiz Night’a gittik. Gençler eğleniyor. Kötü bir durum yok. Ama tabii işin bir telif hakkı kısmı var. Orası da partiyi düzenleyenlerle Gülse Birsel arasında.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.