Haluk Bilginer: Tek eksiğimiz zaman ve para

'Türk Dedektif' dizisiyle ilgili konuşan Haluk Bilginer "Biz eskiden Brezilya dizilerini izlerdik, şimdi Brezilyalılar Türk dizilerini seyrediyor. Bu televizyon sektörü adına bir başarıdır. Diğer işlerde Türkiye'de tek eksiğimiz zaman ve para" dedi.

Kültür Sanat 16 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Haluk Bilginer’in başrolünde yer aldığı ‘Türk Dedektif / The Turkish Detective’ dizisi TV+’ta yayınlandı.. Yazar Barbara Nadel’ın Müfettiş Çetin İkmen karakterini konu alan polisiye roman serisinden uyarlanan dizi, dedektiflik türünü sevenler tarafından merakla bekleniyordu. Hatırlanacağı üzere yaklaşık iki hafta önce yayınlanan fragmanıyla diziye dair “sarı filtre” tartışması alevlenmişti.  Sarı tonlarının hakim olduğu filtreyle Türkiye’nin ‘üçüncü dünya ülkesi‘ olarak gösterildiği eleştirileri gelmişti.

‘Altı ayda sekiz bölüm çektik’

Gazete Duvar‘da yer alan habere göre ‘Türk Dedektif’in dijital platformdaki gösterimi öncesi basına konuşan Haluk Bilginer dizi için “Çok zevkli, çok şahane bir işti. Çok severek çalıştığımız bir işti. Hep birlikte çok güzel bir iş çıktığını düşünüyoruz. İnşallah seyirci de bizimle aynı fikirde olur. Biz eskiden Brezilya dizileri izlerdik, şimdi Brezilyalılar Türk dizileri seyrediyor. Bu televizyon sektörü adına bir başarıdır. Diğer işlerde Türkiye’de tek eksiğimiz zaman ve para. Amerika’da, İngiltere’de, Almanya’da, İsveç’te hangi kamerayı kullanıyorlarsa biz de onu kullanıyoruz. Teknik açıdan hiçbir sorun yok. Yetenek açısından da bence hiçbir sorun yok. Bizim çok iyi yönetmenlerimiz, çok iyi oyuncularımız var. Dolayısıyla biraz daha zaman, biraz daha para olsa çok daha güzel işler yapacağımıza inanıyorum” dedi. Usta oyuncu projenin dilinin İngilizce olması nedeniyle Türkiye’de izleyicilerde nasıl karşılık bulacağı sorusuna ise “Altyazı okuyacaklar” cevabını verdi.

‘Türk Dedektif’ projesinin gelişim süreci hakkında da konuşan Haluk Bilginer “Senaryo bana geldiğinde okudum ve seve seve oynamak istediğimi söyledim. İyi ki de öyle olmuş. Hatta ben yapamayacaktım, başka projeler vardı, tarihler uymuyordu. Bir şekilde uydurduk. Kitapların yazarı Barbara Hanım Türkiye’ye geldi, setimizi ziyaret etti. Bana ‘Bu kitaplar bir gün çekilirse sizin oynamanızı istiyordum’ dedi. Ama benim romanlardan haberim yoktu, okumamıştım. Dizi sayesinde öğrenmiş oldum çok da iyi oldu” dedi.

Dizide Haluk Bilginer ile başrolü paylaşan Yasemin Kay Allen da, “Hayal etmeye bile cesaret edemediğim tarzda bir projeydi benim için. İstanbul’da bu kapsamda bir proje çekmek, böyle bir karakter oynamak ve Haluk Bey’le ekran paylaşmak benim hayallerimden bir tanesiydi. Çok sevdiğim bir insan. O yüzden çok heyecanlıyız. Altı ayda sekiz bölüm çektik” dedi. Öte yandan dizinin yönetmenlerinden Nisan Dağ ise, “Ekibimiz komple muhteşemdi, uluslararası bir ekip. Global bir iş aslında. Türkiye’de görmeye alışık olduğumuz işlere göre daha farklı bir son bekliyor izleyiciyi. Umarım seyirci de keyifle izleyecek” dedi.

Kate Winslet'ın başrolünde yer aldığı 'The Regime' BluTV'deKate Winslet’ın başrolünde yer aldığı ‘The Regime’ BluTV’de

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.