Haluk Bilginer’in yeni dizisine İngilizlerden geçer not

Haluk Bilginer'in başrolünde yer aldığı 'The Turkish Detective' dizisi İngiltere'de yayınlanmaya başlandı. Barbara Nadel'in romanından uyarlanan dizinin ilk bölümü geçer not aldı.

Kültür Sanat 11 Temmuz 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Haluk Bilginer 'The Turkish Detective'de başrolde yer laıyor.

Haluk Bilginer bu kez Müfettiş İkmen rolüyle karşımızda. Barbara Nadel’in aynı adlı romanından uyarlanan dizide başrolde yer alan yıldız oyuncunun dizisi İngiltere’de izleyiciyle buluştu. İlk bölümleri büyük oranda İstanbul’da geçen dizide İngilizce kadar Türkçeyi de duymak mümkün. Diziyi değerlendiren The Guardian İstanbul’un kalburüstü semtlerinde geçen bölümler ve nispeten steril hayatlara dikkat çekiyor.

Olay örgüsüyle beğeni topladı

The Guardian’da yer alan yazıda dizi için şöyle deniyor: “Herhangi bir yere varma umudu varsa bu çatırdayan bir olay örgüsüyle başlaması gerektiği anlamına gelir. Tanınmış bir iş insanının genç nişanlısı Gözde’nin öldürülmesini konu alan giriş davası bunu kıl payı başarıyor.”

Konusu Türkiye’de geçse de klasik bir İngiliz dedektiflik dizisi olarak nitelendirilen ‘The Turkish Detective’ bazen durağan bazen de oldukça hareketli bir tempoda. Seyir zevki yüksek bir dizi olarak tanımlanan yapım yormayan kurgusu ve olay örgüsüyle de beğeni toplamayı başardı. Şu an Türkiye’de TV+’ta yayınlanıyor.

Boğaz'da bir İstanbul yaz gecesi ve Arlo ParksBoğaz’da bir İstanbul yaz gecesi ve Arlo Parks

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.