Her şey Taylor Swift için: Londra’da eşi benzeri görülmemiş önlemler

Taylor Swift Avrupa'nın gündeminde. Viyana konserleri terör saldırısı ihbarı nedeniyle iptal edilen müzisyenin yeni durağı Londra. Beş konserlik program için Londra polisi seferber oldu. Eşi benzerine rastlanmayan önlemler aldı.

Kültür Sanat 17 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Nereye gitse olay, ne yapsa haber. Taylor Swift’i özetleyecek bir cümle istense yazılacak şey bu olurdu. Eras turnesi kapsamında Viyana’da vereceği üç konser terör tehdidi nedeniyle iptal edilen müzisyenin yeni rotası Londra. Beş konserlik serisine önceki gün başlayan ABD’li müzisyen için bu müzik kentinde eşi benzeri görülmemiş önlemler alındı. Bu güvenlik önlemleri yaşanabilecek felaketlerin önlenmesi için gerekli olsa da Swiftieler olarak adlandırılan dinleyici kitlesi için çileye dönüştü.

Taylor Swift nereye giderse peşinden giden hatta yıllar sonra küresel çapta plak satışlarının patlamasına vesile olan bu sadık hayran kitlesi zaman içerisinde çeşitli ritüellerle birlikteliklerini güçlendirmişti. Bunlardan biri de konser öncesi, etkinlik alanında buluşup hep bir ağızdan Taylor Swift şarkıları söylemekti. Hatta bilet almaya parası yetmeyenler de bu etkinliklere katılıp konser öncesi sosyalleşebiliyordu. Ancak Londra polisi, olası terör saldırılarına karşı aldığı önlemler çerçevesinde konserler öncesi toplanmayı yasakladı. Karar doğrultusunda Wembley Stadyumu’nda gerçekleşecek konserlerde seyirciler etkinlik alanı etrafında oturamayacak ve toplanamayacak. Üstelik biletsiz kişiler de stat etrafına alınmayacak.

Londra konserlerinin sürprizi Ed Sheeran

İptal edilen Viyana konserleri önesinde Almanya’nın Münih kentinde sahne alan Taylor Swift’in stada giremeyen hayranları konser sırasında etrafta toplanıp şarkılara eşlik etmişti. TikTok’ta viral olan bu videolarda 50 bini aşkın dinleyici biletleri aylar öncesinden tükenen konseri stat dışında dahi olsa takip edip şarkılara eşlik ediyordu. Ancak İngiliz polisinin aldığı sıkı önlemler bunun tekrarlanmasına izin vermeyecek türden.

Taylor Swift biletleri aylar öncesinden tükenen Londra konserlerine bu önlemlerin gölgesinde başladı. On binlerce Swiftie, büyük bir sadakatle bağlı oldukları 35 yaşındaki müzisyene şarkılarında eşlik ederken bir de sürprizle karşılaştı. İngilizlerin süperstarı Ed Sheeran, beş konser boyunca Londra’da ağırlayacakları misafirleri Swift’in konserinde sahne alacak. ABD’li müzisyen Londra konserlerinin ardından Avrupa’ya veda edip Kanada’ya gidecek. Swift’in konserleri Toronto ve Vancouver kentlerinde devam edecek.

Antalya'da elektronik resital: Monolink'ten Akdeniz kıyısında unutulmaz performansAntalya’da elektronik resital: Monolink’ten Akdeniz kıyısında unutulmaz performans

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.