Herkes derin bir nefes alabilir: Tom Cruise yine Kapalıçarşı’ya gelecek

Görevimiz Tehlike serisinin İstanbul’da çekilecek devam filminin, Tom Cruise ve film ekibinin ‘gizli’ keşif gezisi Kapalıçarşı'da bir esnaf tarafından sızdırılınca çekimlerin iptal edildiği söylenmişti. Kültür Bakanı bu iddiayı yalanladı.

Kültür Sanat 8 Ağustos 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Tom Cruise, başrol oyuncusu ve ortak yapımcısı olduğu ‘Görevimiz Tehlike: Ölümcül Hesaplaşma’nın devam filmi için geçen hafta İstanbul’daydı. Cruise ve filmin yönetmeni Christopher McQuarrie, filmin bir bölümünün çekilmesinin planlandığı Kapalıçarşı’da bir keşif gezisine çıkmıştı. Ancak anlaşma gereği bu keşif gezisinin gizli kalması gerekiyordu. Kimse ne bir şey söyleyecek ne de herhangi bir fotoğraf paylaşacaktı.

Öyle ki Kapalıçarşı Pazar günü kapalıydı. McQuarrie ve ekibi, gizlilik sözleşmesi kapsamında anlaştıkları birkaç esnafla birlikte Kapalıçarşı’yı gezdi. Fakat dijital dünyanın şartları sağ olsun, birkaç kişinin bildiği sır olarak kalmadı. Bir esnafın güvenlik kamerası görüntülerini basına sızdırması nedeniyle sosyal medya Tom Cruise’un Kapalıçarşı’da olduğunu öğrendi. Günaydın’ın haberine göre görüntüleri “ünlülerin halıcısı” olarak nam salan esnaf Hakan Evin sızdırmıştı.

‘Öyle hemen iptal olmaz’

Gizlilik anlaşmasının ihlal edilmesinin ardından yönetmen McQuarrie ve ekibinin atar topar İstanbul’u terk ettiği ve çekimleri iptal ettiği iddia edilmişti. Ancak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy iddiaları yalanladı, “öyle hemen iptal olmaz” dedi.

AKM’de düzenlenen toplantıda Ersoy şu açıklamayı yaptı: “Biri densizlik yaptı diye o işler öyle hemen iptal olmaz. Densizlik yapanlar kendilerini düzeltirse bu işler daha rahat yürür. Daha büyük prodüksiyonlu işler çekilecek. Yıllardır bu tarz yüksek bütçeli filmlerin ülkemizde çekilmesi için desteklerimiz sürüyor. Bu konuda dünyayla rekabet eden bir haldeyiz. 5 yıl önceki yerde değiliz.”

'Görevimiz Tehlike'nin yeni filmi İstanbul'da çekilecek‘Görevimiz Tehlike’nin yeni filmi İstanbul’da çekilecek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.