Hollywood grevinde taraflar nihayet masaya oturuyor

Hollywood grevinde yeni gelişme. Üç ayı geride bırakan grevde yapım stüdyoları ilk kez müzakere talebinde bulundu. Son 63 yılın en büyük grevinde şu ana kadar taraflar arasında bir görüşme gerçekleşmemişti. Görüşme talebi stüdyoları temsilen Carol Lombardi'den geldi.

Kültür Sanat 5 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Oyuncular Birliği grevi 118 günün sonunda sona erdi.

3 Mayıs tarihinden bu yana devam eden Hollywood grevinde yeniden müzakere kararı çıktı. Senaristlerin başlattığı ve sonrasında da oyuncuların da katılımıyla son 63 yılın en büyüğüne dönüşen grevde taraflar yeniden masaya oturuyor. Masadaki gündem maddeleri ise ücretler ve çalışma koşulları.

Görüşme, mayıs ayında grevin başlamasına neden olan oturum sonrası taraflar arasındaki ilk müzakere olacak. Amerika Yazarlar Birliği, senaryo yazarlarına gönderdiği e-postada, büyük yapım şirketleri adına Carol Lombardi’nin müzakerlerin sürdürülmesi amacıyla bir görüşme talep ettiğini duyurdu. Üç ayı geride bırakan grevde bugüne kadar yapım şirketleri, müzakere konusunda herhangi bir girişimde bulunmamıştı.

1960 yılından bu yana Hollywood’un gördüğü en büyük grev dalgasında yazarlar ve oyuncular yapay zekanın kullanımına karşılık yasal güvence talep ediyor. Bununla birlikte maaş ve çalışma koşulllarında iyileştirme de talepler arasında bulunuyor. Efsane Hollywood yıldızı Tony Curtis’in 1960 yılında başını çektiği büyük grev dalgasında devreye Beyaz Saray girmişti.  Şimdilik devlet kanadından bu yönde bir hamle gelmese de Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, grevdeki senaristlere desteğini açıklamıştı. Benzeri bir desteği eski başkanlardan Barack Obama da katıldığı bir söyleşide dile getirmişti.

Oyunculardan Hollywood grevine maddi destek

Öte yandan aralarında Dwayne Johnson, George Clooney, Meryl Streep ve Matt Damon gibi ünlü yıldızların yer aldığı isimler, Hollywood grevine katılan meslektaşlarına milyonlarca dolarlık maddi destek sunacaklarını açıkladılar. Bir süredir çalışmayan meslektaşlarının maddi ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla desteklerinin süreceğini belirten yıldızlara, grevin devam etmesi halinde yeni isimlerin de katılması bekleniyor.

Konser Kurdu elektronik ritimleri takip ediyorKonser Kurdu elektronik ritimleri takip ediyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.