Hollywood’dan Biden’a yeni çağrı: Geride tek bir rehine bırakamayız

Aralarında Katy Pery, Amy Schumer, Gwyneth Paltrow, Sacha Baron Cohen, Chris Rock, Bradley Cooper ve Justin Timberlake'in de bulunduğu çok sayıda Hollywood ünlüsü, ABD başkanı Biden'a Hamas'ın elindeki rehinelerin serbest bırakılmasını sağlaması için bir mektup yazdı.

Kültür Sanat 26 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Ünlüler mektupla birlikte "Geride hiçbir rehine bırakılamaz" anlamına gelen #NoHostageLeftBehind şeklinde bir kampanya başlattı.

Aralarında Katy Perry, Amy Schumer, Gwyneth Paltrow, Sacha Baron Cohen, Chris Rock, Bradley Cooper ve Justin Timberlake’in de olduğu çok sayıda Hollywood ünlüsü ABD başkanı Joe Biden’a bu kez de Hamas’ın elindeki rehinelerin bırakılmasını sağlaması için mektup yazdı.

“Geride tek bir rehine bırakamayız” anlamında #NoHostageLeftBehind kampanyası başlatan isimlerin imzaladığı mektup şöyle:

Sayın Başkan Biden,

Cuma günü iki Amerikalı rehine Judith Ranaan ve kızı Natalie Ranaan’ın serbest bırakılması ve bugün kocaları Hâlâ esir olan iki İsrailli Nurit Cooperand Yocheved Lifshitz’in serbest bırakılması bizi cesaretlendirdi.

Ancak bu rahatlama 30’u çocuk olmak üzere 220 masum insanın işkence ve ölümle tehdit eden teröristlerin elinde esir kalmasına dair ezici endişeyle gölgeleniyor. Hamas 1.400’den fazla İsrailli’yi katlettiği 7 Ekim’deki vahşi katliamda kadınlara tecavüz edildi, aileler canlı canlı yakıldı, bebeklerin kafası kesildi.

Hamas örgütünün kurulduğu 35 yıldan bu yana terörize ettiği Yahudi halkına ve Gazze’yi yönettiği son 17 yıldır terörize edilen, ezilen ve mağdur edilen Filistinlilere sarsılmaz ahlaki inancınız, liderliğiniz ve desteğiniz için teşekkür ederiz.

Hepimiz aynı şeyi istiyoruz: İsraillilerin ve Filistinlilerin barış içinde yan yana yaşama özgürlüğü. Hamas’ın yaydığı acımasız şiddete karşı özgürlük. Ve en acil olarak şu anda rehineler için özgürlük.

Herkesi tüm rehineler serbest bırakılana kadar dinlenmemeye çağırıyoruz. Geride tek bir rehine bırakamayız. Amerikalı, Arjantinli, Avustralyalı, Azerbaycanlı, Brezilyalı, İngiliz, Kanadalı, Şilili, Çinli, Danimarkalı, Hollandalı, Eritreli, Filipinli, Fransız, Alman, Hintli, İsrailli, İtalyan, Kazak, Meksikalı, Panamalı, Paraguaylı, Perulu, Leh, Portekizli, Romen, Rus, Güney Afrikalı, İspanyol, Sri Lankalı, Taylandlı, Ukraynalı, Özbekistanlı veya başka nereli olursa olsun, onları bir şekilde eve getirmeliyiz.”

58 sanatçıdan Biden'a çağrı: Gazze'de ateşkesi sağlayın58 sanatçıdan Biden’a çağrı: Gazze’de ateşkesi sağlayın

İlk günden bugüne: İsrail-Hamas savaşının zaman çizelgesiİlk günden bugüne: İsrail-Hamas savaşının zaman çizelgesi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.