İDSO yeni sezon 29 Eylül’de Gürer Aykal yönetiminde açıyor

İstanbul sezona hızlı başlıyor. Pek çok konser mekânı yeni sezon programını duyururken İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO) da sezon açılışına hazırlanıyor. Şef Gürer Aykal yönetimindeki orkestra 29 Eylül'de AKM'de yeni sezona merhaba diyor.

Kültür Sanat 21 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Şef Gürer Aykal, İDSO'yu Tokyo'daki konserde de yönetecek.

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası (İDSO) yeni sezona merhaba diyor. 78. sezonuyla müzikseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanan orkestrayı 29 Ekim’deki açılış konserinde Şef Gürer Aykal yönetecek. AKM’deki konserde orkestra, keman virtüözü Cihat Aşkın’a eşlik edecek.

Açılış sonrası İDSO Tokyo yolcusu

29 Eylül’deki açılış konseri öncesi açıklamada bulunan İDSO Yönetim Kurulu Başkanı Timuçin Abacı, yeni bir sezona daha başlamanın mutlu heyecanı içinde olduklarını belirterek, “Öncelikle ana sponsorumuz DenizBank olmak üzere, tüm destekçilerimize teşekkür ediyorum. Konserlerimizde daima bizlerle olan sanatsever dostlarımızla keyifli bir sezon geçirmeyi diliyorum.” dedi.

İDSO’nun AKM’deki sezon açılış konserinde Japon besteci Yasushi Akutagawa’nın yaylı orkestra için ‘Triptyque’i eseri seslendirilecek. Türk Beşleri’nden Ulvi Cemal Erkin’in ‘Keman Konçertosu’ ve Çaykovski’nin ‘4 nolu Senfonisi’ de konserde icra edilecek. Açılış konserinin ardından orkestra, özel bir konser için Uzak Doğu’ya gidecek.

Cemal Reşit Rey tarafından 1945 yılında kurulan İDSO tam 20 yıl sonra Tokyo yolcusu. Şehrin bu en eski klasik müzik topluluuğu Asya Orkestra Haftası kapsamında Japonya’nın başkentinde sahne alacak. Tarihi konser 6 Ekim’de. Bu özel yolculukta keman virtüözü Cihat Aşkın da yer alıyor.

BİFO İtalyan şef Carlo Tenan'a emanetBİFO İtalyan şef Carlo Tenan’a emanet

 

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.