İFSAK’tan yılın en iyilerine ödül

İFSAK 64. kuruluş yıldönümünü fotoğraf, sinema ve sanat kurumu dallarında 2023'ün en iyilerini seçtiği Cemiyet'teki bir geceyle kutladı. Törende İFSAK'ta 10 ve 20 yılını geride bırakan üyelere de plaket takdim edildi.

Kültür Sanat 30 Aralık 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

1984 yılından bu yana verilen İFSAK Ödülleri’nin 2023 sahipleri belli oldu. İFSAK’ın 64. kuruluş yıldönümü şerefine Cemiyet’te düzenlenen gecede ödüller kazananlara takdim edildi. Yoğun ilgi gören gecede, 10. ve 20. yılını tamamlayan üyelere teşekkür plaketleri ile İFSAK Yılın Başarılı Fotoğrafçısı Ödülü, İFSAK Kültür ve Sanata Katkı Kurum Ödülü, Yılın Fotoğraf ve Sinema ödülleri verildi. Söz konusu ödüller Türkiye’de fotoğraf ve sinema alanında başarılı çalışmalar yapan, fotoğraf ve sinema kültürünün yaygınlaşmasını, daha çok insana ulaşmasını sağlayan kişi ve kurumlara üyelerinin önerileri ve yapılan değerlendirmeler sonucunda veriliyor.

İFSAK 2022-2023 sezon birincisi Uğur Öngel

İFSAK 2023 Yılın Fotoğraf Ödülü’nü, toplumsal sorunlar ve demokratikleşme konusunda gerçekleştirdiği çalışmalar, yayınladığı kitaplar, küratörlük yaptığı sergilerle fotoğraf sanatına katkıda bulunan Yaman aldı. Kısa film ve belgeselden gelen anlatım tarzını uzun metrajda da hissettiren. ‘Ayna Ayna’ filmi ile ulusal ve uluslararası film festivallerinde göstermiş olduğu başarılar ve sinema sanatına yapmış olduğu katkılar sebebiyle Belmin Söylemez, İFSAK 2023 Yılı Sinema Ödülü’ne layık görüldü.

İFSAK 2023 Yılı Sanat kurumu ödülü, gerçekleştirdiği uluslararası fotoğraf yarışmaları ile fotoğraf sanatına vermiş olduğu desteklerden dolayı Orhan Holding’e verildi. 1975 yılında başlayıp günümüze kadar süregelen Ayın Fotoğrafı Etkinliğinin 2022-2023 sezonu birincisi ise Uğur Öngel oldu.

İFSAK Yönetim Kurulu Başkanı Dayk Danzig gecenin açılış konuşmasına, kurucu üyeler başta olmak üzere 64 yıldır derneğe emek vermiş yönetim kurulları ve başkanlarını anarak başladı. Dayk Danzig konuşmasında “Her zaman olduğu gibi, bu akşam da burada sizlere hitap edebiliyorsam hep beraber çok güzel işler başardığımız Yönetim Kurulu’ndaki arkadaşlarım arkamda olduğu içindir. 2023 yılı içerisinde yaşanan felaketlerin ve savaşların artık bir son bulmasını ve 2024 yılında tüm dünyada barışın hakim olmasını diliyorum. Barış ve huzur içerisinde, siz değerli üyelerimizle birlikte nitelikli ve etkili işler üretip, paylaşmayı arzu ediyoruz. Her daim olduğu gibi bu gece de bizleri yalnız bırakmayan tüm üyelerimize ve İFSAK dostlarına teşekkür ediyorum.” dedi.

İstanbul'dan Sofya'ya bir Ara Güler hatırasıİstanbul’dan Sofya’ya bir Ara Güler hatırası

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.