Zeki Demirkubuz: ‘Yeraltı’ndan beri benimle uğraşanlara artık katlanamıyorum

Zeki Demirkubuz giren 'Hayat'ı izleyen ve beğenmeyen, bu hoşnutsuzluğun da kendisini ile Nuri Bilge Ceylan'ı kıyaslayarak anlatan bir seyircinin yoruma sert bir cevap verdi. Öte yandan 'Hayat ilk üç gününde 19 bin seyirci tarafından izlendi.

Kültür Sanat 19 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

Zeki Demirkubuz’un ‘Kor’ sonrası sekiz yıl süren sessizliğini bozduğu filmi ‘Hayat’ filmi nihayet vizyona girdi. Kimi seyirciler için de ‘Hayat’ı merak etmenin yanı sıra Nuri Bilge Ceylan’ın bu sene vizyona giren ‘Kuru Otlar Üstüne’ filmiyle karşılaştırmak için de fırsat bulmuş oldu.

‘Hayat’ın 15 Aralık’ta vizyona girmesiyle birlikte iki filmi de izleyen bazı izleyiciler sosyal medyanın yolunu tutup filmleri karşılaştırmaya başladı. Tüm bunlar olup biterken Nuri Bilge Ceylan ile Zeki Demirkubuz arasındaki ‘Üç Maymun’ filmiyle ilgili intial iddialarında yeni bir perde açılmıştı. Nuri Bilge Ceylan  17 yıl boyunca bu konuyla ilgili hiç konuşmamasına rağmen Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye kazandığı ‘Kış Uykusu’ filminin kitabında yayınlanan günlükler bölümünde Demirkubuz ile yaşadıklarını açıklamıştı:

“Aslında bunu Zeki de çok iyi biliyor ama nedense öyle bir şey varmış gibi bir izlenim yaratmayı da tercih ediyor. Yani açıkça söylemiyor, onun yerine icabında kolaylıkla inkâr edebileceği güvenli bir mesafeden yapıyor bunu. Bence çok ayıp ediyor. Bunca yıl arkadaşlık ettik, birbirimize ne yardımlar ettik sonuçta. Yarışma duygusunu anlarım ama hiç değilse sportmence yapılabilmesini beklerdim. Böyle bel altından vurarak değil.”

‘Hayat’ filminin başrolünde Miray Daner yer alıyor.

Son dönemde sosyal medyayı aktif kullanan Demirkubuz ise yine bir Twitter kullanıcısının “Hocam Nuri Bilge Ceylan hakkında ne düşünüyorsunuz?” sorusuna “Hayat’ın vizyonu bitsin öğreneceksiniz. Bende kimsenin hakkı kalmaz” demiş, aralarındaki küslük hakkında konuşacağının sinyallerini vermişti.

Demirkubuz takipçileri ve filmini izleyenlerle Twitter üzerinden iletişim kurmaya devam ediyor. Bu kez de ‘Hayat’ı ‘Kuru Otlar Üstüne’ ile kıyaslayıp eleştiren bir izleyiciye yanıt verdi: “Kardeş, sen ordan devam et ama konunun kuruyla suluyla ne ilgisi var? Bunca yıldan sonra benim hala kadın sorununa çözüm bulmak için film yaptığımı sanıyorsun? Hem bu cinsiyet meselesini bize bu kadar dayatan yeni liberal yavşaklar ve çıkarcı dallamalardan sıkılmadınız mı artık!”

Olay bununla da sınırlı kalmadı. Bir başka sosyal medya kullanıcısı da Demirkubuz’un Twitter üzerinden izleyiciyle diyalog kurmasını eleştirdi, “Siz ürettiğiniz bir eser ile tüm izleyicilerden onay almayı mı bekliyordunuz? Titriniz ortada iken neden böyle eleştirilere kulak asıyorsunuz? Kendinizi böyle şeylerle yıpratmayın” diye sordu. Demirkubuz da kendisiyle uğraşanlara neden cevap verdiğini futbol sevgisi üzerinden açıkladı:

“Beklemiyorum.Her yazılana cevap verme, tweet atma meraklısı da değilim, sadece futbol sevgim yüzünden böyle ortalara dayanamıyor ve ‘Yeraltı’ filminden beri benimle uğraşan, alçakça kampanyalar yapan dalyaraklara artık katlanamıyorum.”

Demirkubuz en iyi açılışlarından birini yaptı

Öte yandan ‘Hayat’ ilk üç günde 19.613 seyirci tarafından izlendi. Bu açılış Zeki Demirkubuz filmografisinin en iyi açılışlarından biri. ‘Kor’ ilk üç günde 3.371, ‘Bulantı’, 4.439, ‘Kıskanmak 8.420’, ‘Kader’ 6.217, ‘Yeraltı’ 8.808 kişi tarafından izlenmişti.

 

İki dev yönetmenin kavgası... Nuri Bilge Ceylan ilk kez konuştuİki dev yönetmenin kavgası… Nuri Bilge Ceylan ilk kez konuştu

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.