İlk günden beri duruşu aynı: Mark Rufalo’dan Gazze için bir ateşkes çağrısı daha

Kültür Sanat 13 Şubat 2024
Bu haber 5 ay önce yayınlandı

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 28 bini geçti. Hastanelerin, eğitim ve sanat kurumlarının da hedef alındığı saldırılar devam ederken sanat dünyasından ateşkes çağrıları da devam ediyor.

ABD’li sinema oyuncusu ve yönetmen Mark Ruffalo da ilk günden beri çizgisini bozmadan Gazze için ateşkes çağrısı yapıyor. Saldırıların ilk gününde sosyal medya hesabından “Bu korkunç şiddet sona ermeli” başlıklı bir açıklama yayınlayan Ruffalo saldırıların beşinci ayına girilmişken bu çağrısını yeniledi.

Amerika Yönetmenler Loncası Ödülleri törenine katılan Ruffalo geceye zambak şeklinde kırmızı yuvarlak bir rozetle geldi. Oyuncu zambakların barışı, kırmızı yuvarlak rozetin ise “ateşkes taraftarı sanatçıları” temsil ettiğini söyledi.

 

Tören öncesinde basına konuşan oyuncu bombalamanın işe yaramadığının artık anlaşıldığını söyledi:

“Barışa bir şans vermenin neresi yanlış? Refah sınırında yeniden bombardıman dalgasıyla karşı karşıya bir milyon mülteci bulunuyor, 400 bin kişi açlıktan ölüyor ve oraya hiçbir insani yardım giremiyor. Bu nedenle dünya liderlerinden, özellikle Başkan Joe Biden’dan ateşkes, kalıcı bir ateşkes talep etmesini, barışa bir şans vermesini istiyoruz.”

Ruffalo son olarak Yorgos Lanthimos imzalı ‘Poor Things’te rol aldı. Oyuncu filmdeki performansıyla ‘En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu’ dalında Oscar adayı.

MoMa'da Filistin işgali: Kültür emekçileri Gazze’nin yanında!MoMa’da Filistin işgali: Kültür emekçileri Gazze’nin yanında!

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.