Genç piyanist İlyun Bürkev’den Almanya’ya 100. yıl çıkarması

Berlin Konzerthaus, Hamburg Laeiszhalle ve daha nice tarihi mekân. Genç piyanist İlyun Bürkev, Cumhuriyetin 100. yılı şerefine Almanya'nın prestijli salonlarında büyük ilgi gören konserlere imza attı.

Kültür Sanat 1 Kasım 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

İlyun Bürkev, Cumhuriyetin 100. yılında Almanya’yı büyüledi. 11 konserlik turnesi kapsamında klasik müziğin dünyasının en önemli kentlerinde performans sergileyen 14 yaşındaki genç müzisyene Alexander Hülshoff yönetimindeki Klassische Philarmonie Bonn eşlik etti. İçinde bulunduğu yaş grubunda dünyada eşi benzeri pek görülmemiş bir turneye imza atan genç piyanistin performansı da büyük beğeni topladı.

İlyun Bürkev, klasik müziğin mabedinde

Klasik müziğin mabetlerinden Berlin’deki Konzerthaus, Hamburg Laeiszhalle ve Münih’teki efsanevi konser salonu Herkulessaal bu 11 konserlik turnenin en özel mekânaları arasındaydı. Bunların dışında Bielefeld, Stuttgart, Wiesbaden, Breme, Karlsruhe, Hannover ve Nürnberg, genç piyanistin konserlerine ev sahipliği yaptı. Konserler yoğun ilgi görürüken genç piyanist onuruna Berlin Büyükelçiliği’nin yanı sıra Almanya’da bulunan Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosluklarında da resepsiyonlar düzenlendi.

Turne öncesi  eylül ayında 10Haber’de sorularımızı yanıtlayan İlyun Bürkev, Almanya’nın bu tarihi salonlarında sahne alan en genç isimlerden biri olmaktan ötürü duyduğu heyecan ve mutluluğu da dile getirmişti. Piyanonun yaşayan efsanesi Martha Argerich ile aynı sahneyi paylaşıp elinden ödül alan genç sanatçı, halihazırda eğitmini klasik müziğin en önemli şehirlerinden biri olarak kabul edilen Salzburg’daki prestijli Mozarteum’da sürdürüyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyetin 100. yılı kapsamında Maltepe Etkinlik Alanı’nda düzenlenen ve yüzbinlerce insanın katıldığı kutlamalarda da sahne alan İlyun Bürkev, seyircilerden büyük alkış almıştı.

Henüz 14 yaşında ama piyanonun efsanesiyle aynı sahnede: İlyun Bürkev'i takdimimizdirHenüz 14 yaşında ama piyanonun efsanesiyle aynı sahnede: İlyun Bürkev’i takdimimizdir

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.