İnan Güney Piramid Sanat’ta konuştu: Beyoğlu kültürel mirasını koruyacak

Piramid Sanat, 31 Mart Yerel Seçimleri'nde Beyoğlu belediye başkanı seçilen İnan Güney'i ağırladı. Çok sayıda davetlinin katıldığı gecede Bedri Baykan ve İnan Güney birer konuşma yaptı. Konuşmacılar Beyoğlu'nun kültürel mirasına vurgu yaptı.

Kültür Sanat 4 Mayıs 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı

Piramid Sanat, Beyoğlu Belediyesi’nin sosyal demokrat yönetimle buluşmasını sanat ve siyaset dünyasından isimlerin katılımıyla düzenlediği özel bir etkinlikle kutladı. Buluşmaya belediye başkanı seçilen İnan Güney de katıldı. Şişli Belediyesi’nin de katkılarıyla gerçekleşen etkinliğe,siyasetçiler, sanatçılar ve sanatseverlerinden oluşan kalabalık bir topluluk katıldı.

Etkinliğe, eski Kültür Bakanı Ercan Karakaş, CHP’nin önceki dönem milletvekilleri Algan Hacaloğlu ve Mustafa Özyürek, Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Ebru Özdemir, İBB Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Enif Yavuz Dipşar, Cumhuriyet Gazetesi Yazarı ve Pen Türkiye Başkanı Zeynep Oral, Habertürk Yazarı İbrahim Yıldız, Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Arif Kızılyalın, AKUT Kurucu Başkanı Nasuh Mahruki, Sanatçılar Girişimi Sözcüleri Orhan Aydın ile Ataol Behramoğu, küratör Kıymet Giray, Türkiye Yayıncılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Kenan Kocatürk, Minoa Kitapevleri’nin kurucusu Nazım Tokuz, Canan Sezenler ve Ayşe Ünlü, aktör Tamer Levent, rock müzisyeni Nejat Yavaşoğulları, Yahşi Baraz, küratör Denizhan Özer, yazar Tevfik Kızgınkaya, sanatçılar Yusuf Taktak, Bubi, İpek Duben, Prof Dr. Meriç Hızal, Bünyamin Özgültekin, Nevres Kutlay, Mehmet ve Neveser Özenbaş ve daha birçok önemli isim katıldı.

Beyoğlu’na yeniden özgürlük, sanat, eğlence ve saygı hakim olacak

Gecede Piramid Sanat’ın direktörü Öykü Eras bir konuşma yaptıktan sonra sözü katılımcılara bıraktı.. Eras, Piramid Sanat’ın kurucuları Bedri ve Sibel Baykam’ı açılış konuşmalarını yapmak üzere sahneye davet etti. Bedri Baykam “Sevgili Başkanımız İnan Güney, seçim öncesi Beyoğlu’nun her sokağına, her köşesine girerek, halkın bütün dertlerini dinleyerek onlara çözümler üreterek inanılmaz bir başarıya imza attı. Ona ne kadar teşekkür etsek, onu ne kadar tebrik etsek azdır. Çünkü Beyoğlu yalnızca İstanbul’un değil, Türkiye’nin sanat kalbidir. Tiyatro, sinema, resim, müzik, eğlence ve gece hayatı… Her şey Beyoğlu’nda somutlaşıyor. Beyoğlu artık yine bütün bu dallara inanç ve sevgi dolu bir başkana kavuştu!” cümleleri ile sözü sanat ve siyaset dünyasından önemli isimlere bıraktı.

Bedri Baykam’dan sonra Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney yaptığı konuşmada, Beyoğlu’na yeniden özgürlük, sanat, eğlence ve saygının hâkim olacağını belirtti. Güney konuşmasının devamında “Beyoğlu’nun kültürel mirasını koruyarak, halkımızın özgürlük, sanat ve eğlence içinde yaşayacağı bir gelecek inşa etmek için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

Tadilat bitti, devrimin simgesi yeniden Louvre Müzesi'ndeTadilat bitti, devrimin simgesi yeniden Louvre Müzesi’nde

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.