‘İnci Taneleri’ Makedonya televizyonlarında

Yılmaz Erdoğan'ın yazıp başrolünü Hazar Ergüçlü ile paylaştığı Kanal D dizisi 'İnci Taneleri', Makedonya'da izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor.

Kültür Sanat 14 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
'İnci Taneleri' 18 Nisan’da 11’inci bölümüyle ekrana gelecek.

Türkiye dünyanın üçüncü büyük dizi ihracatçısı. . The Economist’te geçen ay yayınlanan makalede Türk dizilerine olan ilgi patlaması detaylı şekilde yer almıştı. ABD ve İngiltere’den sonra dünyada üçüncü büyük dizi ihracatçısı olan Türkiye’nin yapımları dünyanın birçok ülkesinde yayınlanıyor.

İhraç edilen diziler kervanına bir yenisi daha katıldı. Yılmaz Erdoğan’ın yazıp başrolünü Hazar Ergüçlü ile paylaştığı Kanal D dizisi ‘İnci Taneleri’ yakında Makedonya’da yayına başlayacak. Ayrıca dizinin Makedonya’ya satışı gerçekleşen dizinin başka ülkelerden de talep gördüğü de söyleniyor.

‘Yurt dışından talep çok’

Türkiye’nin ciddi anlamda içerik fabrikasına dönüştüğünü söyleyen Demirören Medya TV Grup Başkanı Murat Yancı, Türk dizilerinin en az savunma sanayi ürünleri kadar stratejik bir yapıya sahip olduğunu söyledi. Türk dizileri sayesinde yaklaşık 700 milyon dolarlık ihracat hacminin oluştuğuna belirten Yancı, “’İnci Taneleri’, son yılların en kaliteli ve iyi dizilerinden biri. Diziyle ilgili yurt dışından çok talep var. Önümüzdeki süreçte dünyanın birçok ülkesinde ‘İnci Taneleri’ izlenmeye başlanacak. Böyle iyi bir yapıma Kanal D ekranında ev sahipliği yaptığımız için çok mutluyuz” dedi.

‘İnci Taneleri’ perşembe akşamları Kanal D’de yayınlanıyor.

‘İnci Taneleri’ Cannes’daydı

85 ülkeden içerik üreticileri ve dağıtımcıların katıldığı, bu yıl 8- 10 Nisan tarihleri arasında Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen MipTV’de Secret of Pearls (İnci Taneleri) için özel bir gösterim yapıldı.

‘Vizontele’, ‘Kelebeğin Rüyası’, ‘Ekşi Elmalar’ filmleriyle, hikâyelerini beyazperdede izleyicilerle buluşturan Yılmaz Erdoğan yıllar sonra televizyon ekranlarına döndüğü ‘İnci Taneleri’ yayınlanan ilk tanıtım filmi, başrol Dilber’in pavyon sahneleriyle sosyal medyanın da gündeminde. Şenol Sönmez’in yönetmenliğini üstlendiği dizini kadrosunda Selma Ergeç, Kubilay Aka, Güven Kıraç ve Yasemin Baştan gibi isimler de yer alıyor.

‘İnci Taneleri’ 18 Nisan’da 11’inci bölümüyle ekrana gelecek.

Pavyon tartışmaları İnci Taneleri'ne yaradı: Tüm kategorilerde zirvedePavyon tartışmaları İnci Taneleri’ne yaradı: Tüm kategorilerde zirvede

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.