Indiana Jones Prömiyerini Cannes’da yapacak

Indiana Jones 15 yıllık aranın ardından yeni serüveniyle geri dönüyor. James Mangold’un yönetmenliğini üstlendiği ‘Indiana Jones ve Kader Kadranı’nın dünya prömiyeri 18 Mayıs’ta Cannes Film Festivali’nde yapılacak.

Kültür Sanat 5 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
‘Indiana Jones ve Kader Kadranı’nın dünya prömiyeri 18 Mayıs’ta Cannes Film Festivali’nde yapılacak.

Dünyanın en meşhur arkeologu geri dönüyor!

İlk kez 1981’de Steven Spielberg yönetmeliğinde izlediğimiz ‘Indiana Jones’ serisinin beşinci filmi ‘Indiana Jones ve Kader Kadranı/ Indiana Jones and the Dial of Destiny’ ile ilgili sürpriz bir haber geldi.

Lucasfilm imzalı film, dünya prömiyeri 18 Mayıs’ta başlayacak 76. Cannes Film Festivali’nde yapacak. 15 yıllık aranın ardından geri dönecek film, Indiana Jones’un soğuk savaş döneminde uzay yarışı devam ederken Naziler ile girdiği mücadeleyi ele alacak.

Harrison Ford’un efsanevi kahraman arkeolog Indiana Jones’a yeniden hayat verdiği, James Mangold’un ise yönetmen koltuğunda oturduğu  filmin kadrosunda ayrıca Phoebe Waller-Bridge, Antonio Banderas, John Rhys-Davies, Toby Jones, Boyd Holbrook, Ethann Isidore ve Mads Mikkelsen da yer alıyor.

Steven Spielberg yönetmen koltuğunu devrediyor

‘Indiana Jones ve Kader Kadranı’  Steven Spielberg’in ilk  yönetmen koltuğundu başka birine devretmiş olması yönüyle de dikkat çekiyor.  Ancak seride Steven Spielberg da dahil olmak üzere tanıdık simalar göreceğiz. 91 yaşındaki John Williams, serinin tüm filmlerinde olduğu gibi bu macerada da  filmin müziklerine imzası atacak. Filmin yapımcılığını Kathleen Kennedy, Frank Marshall ve Simon Emanuel üstlenirken, yönetici yapımcılığını Steven Spielberg ve George Lucas üstleniyor.

Yönetmen Mangold da filmin Cannes’da gerçekleştirecek olmasından epey mutlu. Yönetmen yeni bir Indiana Jones macerası için heyecanlı olduğunu şu sözlerle anlatıyor: “1995 yılında Cannes Film Festivali’ne ilk filmim ile Yönetmenlerin 15 Günü seçkisinin bir parçası olarak katılma onuruna sahip oldum. 28 sene sonra, çok daha büyük bir prodüksiyon ile geri dönmekten gurur duyuyorum. Efsanevi ortaklarım ve ben, yepyeni Indiana Jones macerasını sizlerle paylaşmak için çok heyecanlıyız!”

Filmin prömiyerini Cannes’da yapacak olması, geçen yıl prömiyerini Cannes’da yapan bir başka kült seri ‘Top Gun: Maverick’ ve başrol oyuncusu Tom Cruse ile yarattığı etkiyi yaratması bekleniyor. Film, 30 Haziran’da sinemalarda gösterime girecek.

Tetris film oldu ve eski dost yeniden hatırlandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.