Johny Depp tepkisi Cannes’ın direktörünü kızdırdı: Film Depp’i değil 15. Louis’yi anlatıyor

76. Cannes Film Festivali'de açılış filmi olarak Johnny Depp'in rol aldığı 'Jeanne du Barry'nin seçilmesine tepkiler var. Festival başkanı Thierry Fremaux bu tepkilere cevap verdi: Bildiğimiz tek bir şey var, o da adalet sistemi ve bence davayı kazandı. Film de zaten Johnny Depp hakkında değil.

Kültür Sanat 16 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Johnny Depp, Cannes Film Festivali'nin açılışını yapacak.

Ünlü Hollywood oyuncusu Johny Depp, yıllar önce ayrıldığı eski eşi Amber Heard tarafından kendisine karşı şiddet uygulamakla suçlandığından beri adını temize çıkarmaya çalışıyor. Bu sebeple eski eşine dava açtı ve mahkeme aşaması izlenme rekorları kıran duruşmalar sonunda davayı da kazandı.

Bu durumda Depp’in adını temize çıkardığını düşünüyor olabilirsiniz ama o iş o kadar kolay değil. Eski eşi tarafından suçlandığından beri hiçbir filmde rol alamayan ünlü oyuncu gerçi bu davanın ardından bir filmde oynadı, hatta oynadığı film olan ‘Jeanne du Barry’ bu yıl Cannes Film Festivali’nin açılış filmi de oldu ama Depp’e büyük tepki devam ediyor.

Cannes Film Festivali’nin uzun süredir yöneticiliği üstlenen Thierry Fremaux, açılış filmi hakkındaki eleştirilere yanıt verdi. Geçen hafta 76. Cannes Film Festivali’nin açılışının Johnny Depp’in başrolünde yer aldığı ve 15. Louis’nin hayatına odaklanan ‘Jeanne du Barry’ filmiyle gerçekleştirileceği açıklanmıştı. Film, yaşadığı dönemde halk tarafından sevilen kral olarak da anılan Kral 15. Louis’nin metresi Jeanne Vaubernier’nin öyküsüne odaklanıyor.

‘Tartışmalı bir hareket olduğuna inanmıyorum’

Mayıs ayında başlayacak festival öncesinde Variety’ye konuşan Thierry Fremaux, açılışı Maïwenn le Besco’nun yönettiği filmle yapmanın tartışmalı bir hareket olduğuna inanmadığını belirtti: “Maïwenn’in filmini hiç de tartışmalı bir seçim olarak görmüyorum, çünkü Johnny Depp’in çalışması yasaklanmış olsaydı durum farklı olurdu, ama durum böyle değil. Bildiğimiz tek bir şey var, o da adalet sistemi ve bence davayı kazandı. Üstelik film de zaten Johnny Depp hakkında değil.”'Cannes'lı dönüş: Johnny Depp Kral XV. Louis rolünde‘Cannes’lı dönüş: Johnny Depp Kral XV. Louis rolünde

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.