Cannes günlüğü: Altın Palmiyeli Kore-eda ve Almodóvar’dan havadisler

Cannes günlüğü devam ediyor. Festivalin açılış törenin ardından gözler ünlü yönetmenlerin merakla beklenen filmlerinde. Altın Palmiyeli Hirokazu Kore-Eda, 'Canavar'ıyla yine büyük ödül için yarışacak. Pedro Almodóvar ve 'Strange Way of Life' ekibi ise kırmızı halıda ateş etmekle meşguldü.

Kültür Sanat 19 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Sara Sampaio, 76. yıllık Cannes film festivalinde 'Canavar' kırmızı halısına katılıdı. Fotoğraf: Twitter

76. Cannes Film Festivali’nde nihayet film gösterimleri başladı. Bir yandan basın toplantıları devam ediyor bir yandan da yıldız isimler kırmızı halıda basın mensuplarının karşısına çıkıyor. İddialı filmlerin gösterimlerinin yanı sıra basın toplantıları da bu sene belki de hiç olmadığı kadar ilgi çekici.

Organizasyon hatası nedeniyle Almodóvar filmini kaçıranlar oldu

Uzaklardan biz her ne kadar çok haberdar olmasak da festivalin ilk günü organizasyon kaynaklı bir hata, pek çok insanın Pedro Almodóvar’ın kısa filmi ‘Strange Way of Life’ın dünya prömiyerini kaçırmasına neden olmuş. Hollywood Reporter’ın bildirdiğine göre aralarında biletli seyirciler ve gazetecilerin de bulunduğu yüzlerce kişi, saatlerce yağmur altında bekletildikten sonra biletleri olmasına rağmen salonun dolu olduğu gerekçesiyle filmi kaçırmış. Hollywood Reporter ayrıca katılımcılara net bir açıklama veya çözüm sunulmadığını da belirtiyor.

Almodóvar ve ekibi kırmızı halıda

Pedro Almodóvar’ın merakla beklenen filmi ‘Strange Way of Life’ nihayet Cannes semalarında. Ethan Hawke ve Pedro Pascal’ın başrollerini paylaştığı Western kısasının gösterimi öncesinde ekip basın mensuplarının karşısındaydı. Pedro Almodóvar ve oyuncular George Steane, José Condessa, Anthony Vaccarello, Ethan Hawke, Jason Fernández ve Manuel Rios oradaydı ancak üzücü bir eksik vardı. Son dönemde sosyal medyanın en ilgi çekici isimlerinden Pedro Pascal Ridley Scott’un ‘Gladyatör’ devam filminin çekimleri nedeniyle törene katılamadı ve sosyal medyayı meşgul edecek fotoğraflar veremedi. Ancak ekibin geri kalanı ellerini silah gibi kullanarak poz verdi. Bir başka popüler ifadeyle ateş ettiler.

Ekip ayrıca ‘Strange Way of Life’ gösteriminden sonra da Cannes kırmızı halısında görünmeye devam etti. Yönetmen Hirokazu Kore-eda’nın ana yarışmada yarışacak filmi ‘Canavar/Monster’ın ilk gösterimini izledi.

Hirokazu Kore-eda’nın ‘Canavar’ı

Japonya’nın başarılı yönetmenlerinden Hirokazu Kore-Eda, bir kere daha Cannes’da. Yönetmen Cannes’ın müdavimlerinden zira ‘Canavar/Monster’, Kore-Eda’nın ana Cannes yarışmasındaki yedinci filmi. Altın Palmiye ödülü sahibi Koreeda, ‘Canavar’ filmiyle aşina olduğu sularda yüzüyor, aile dinamiklerinin peşinden koşuyor.

 

Filmin ilk gösterimi öncesinde kırmızı halı da epey kalabalıktı. Film ekibinin yanı sıra Blackpink grubunun üyesi Rosé, oyuncu Viola Davis, Almodóvar, imzalı ‘Strange Way of Life’ ekibi, oyuncu Gemma Chan, model Sara gibi yıldızların şık görünümleriyle kırmızı halıdaydı.

Johnny Depp hiç de dışlanmış hissetmemiş

Festivalin ikinci gününde gözler festivalin açılış filmi ‘Jeanne du Barry’ için yapılan basın toplantısındaydı. İlginin nedeni malum. Başrolünde yer aldığı filmle, uzun bir süre sonra sinemaya dönen Johnny Depp de toplantıda olacaktı. Ancak ekip içeri girdiğinde bir kişi eksikti: Johnny Depp.

Hollywood Reporter yazarı Patrick Brzeski’nin aktardıklarına göre toplantının moderatörü Depp’in geç kalacağını söylemenin yanı sıra alışılmadık bir uyarı yaparak basın mensuplarına sahneye yaklaşmamaları gerektiği konusunda çağrılar tekrarlamış.

76. Cannes Film Festivali, Depp’in uzun süren yasal anlaşmazlıklar yaşadığı eşi Amber Heard ile yaşadığı boşanma davasının ardından ilk başrolü. Bu dönemde, ev içi şiddet iddiaları ve iki tarafından birbirlerinin itibarlarını zedeledikleri iddialarıyla açılmış davalar da bulunuyordu.

Depp’e sorulan sorulardan biri de 2021’de yapılan bir röportajda söylediği Hollywood tarafından hala boykot edildiğini hissedip hissetmediği oldu. Depp’in yanıtı ise şöyle:

“Hollywood tarafından boykot edilmiş hissetmiyorum çünkü artık Hollywood’u düşünmüyorum. Herkesin kendisi gibi olmak isteyeceği ancak olamayacağı garip bir dönem. İnsan karşısındakiyle aynı çizgide olmak zorunda bırakılıyor. Eğer bu hayatı yaşamak istiyorsanız size iyi şanslar diliyorum.”

Cannes Film Festivali tartışmaları takmıyorCannes Film Festivali tartışmaları takmıyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.