Cannes’da ikinci emre kadar gösteri yasak

76. Cannes Film Festivali için geri sayım devam ediyor. Cannes şehir yönetimi festival süresince merkezdeki Croisette ve çevresinde protesto gösterilerinin yasaklandığını duyurdu.

Kültür Sanat 15 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
76. Cannes Film Festivali 16-27 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek.

76. Cannes Film Festivali’ yarın başlıyor. 26 Mayıs’a kadar devam edecek olan ve iddialı yapımların prömiyerlerine ev sahipliği yapacak festival için heyecan doruktayken, şehir yönetiminden de yeni bir karar geldi. Cannes Belediyesi’nin aldığı karara göre festival süresince festivalin gerçekleştiği Croisette bölgesinde her türlü gösteri düzenlemek yasaklandı.

Denis Gravouil tarafından temsil edilen işçi sendikası CGT, 21 Mayıs’ta büyük bir gösteri düzenlemeye hazırlanması üzerine yerel yönetimden yasak kararı geldi. Ayrıca otel, kafe ve restoran çalışanlarından oluşan bir grup da 19 Mayıs’ta, bu yılki ünlü konukları arasında Martin Scorsese’nin de bulunduğu Carlton otelinin önünde bir gösteri düzenleyecek. Protestocuların öfkelerini ifade etmek için tencerelere vuracakları bu gösteriye teknik olarak izin veriliyor çünkü Carlton’un önü özel bir alan.

Al Pacino teklifi kabul etti: Depp’in yöneteceği filmde oynayacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.