Cannes günlüğü: Wes Anderson uzaylılara inanmıyormuş

Günlüğün bugünkü odağında 'Asteroid City' ekibinin ilk gösterim ardından basın karşısına geçişi var. Uzaylı istilasını konu alan filmle Altın Palmiye için yarışan Anderson, bir soru üzerine uzaylılara inanmadığını söyledi. Çevrimiçi sinema dergisi IndieWire ise Altın Palmiye tahminlerini paylaştı.

Kültür Sanat 25 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Uzaylı istilasını konu alan 'Asteroid City' 76. Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye için yarışıyor.

Cannes’ı uğurlamak için geri sayımı başlatabiliriz. Cannes’da bu yıl Altın Palmiye’yi kim alacak öğrenmemize sadece iki gün kaldı. Şu ana kadar gösterilen filmler arasında favoriler var ancak henüz öne çıkan ve ödül almasına kesin gözüyle bakılan bir film yok. Yani, her an her şey olabilir.

IndieWire: Ceylan hayranlarını mutlu edecek ancak jüriyi ikna etmesi zor

Çevrimiçi sinema dergisi IndieWire Altın Palmiye tahminlerini paylaştı. Şu ana kadar gösterilen filmlerin yer aldığı ve sürekli güncellenen listenin ilk sırasında Justine Triet’in  gizemli hikayesi ‘Anatomy of a Fall’ yer alıyor. Nuri Bilge Ceylan’ın ‘Kuru Otlar Üstüne’si ise listenin altıncı sırasında.

‘Kuru Otlar Üstüne’ ekibi gösterim öncesinde kırmızı halıda. Film, ilk gösteriminin ardından 11 dakika boyunca alkışlanmıştı.

Ceylan’ın, Cannes’ın gediklilerinden biri olduğunun vurgulandığı listede filmle ilgili açıklama ise şöyle: “Film, nihilist karakterin dünya görüşünün düşünceli bir şekilde incelenmesiyle Ceylan hayranlarının beğenisini kazanacak, ancak diğer güçlü seçeneklerle kıyaslandığında jüriyi bu özel sinematik deneyime ikna etmesi zor görünüyor.”

Listede Ceylan’ın hemen üstünde Hirokazu Kore-eda’nın ‘Canavar’ı yer alıyor, arkasından gelen isim ise ‘Asteroid City’ ile Wes Anderson.

‘Asteroid City’ ekibi bu kez basın karşısında

Wes Anderson ve yıldızlar kadrosu ‘Asteroid City’ ekibi filmin ilk gösteriminin ardından bu kez de basın karşısındaydı. Roman Coppola ile birlikte filmin senaryosunu yazan Anderson, Çarşamba günkü basın toplantısında Scarlett Johansson, Jason Schwartzman, Maya Hawke, Bryan Cranston, Stephen Park, Jeffrey Wright ve Rupert Friend ile birlikteydi. Anderson, ‘Asteroid City’ nin görsel dünyasını inşa etmek için tüm karakterleri seslendirdiği hareketli bir animasyon videosu hazırladığını söyledi. Oyunculara Wes Anderson ile çalışma deneyimleri soruldu.  Scarlett Johansson, Anderson ile birlikte çalışmayı, tiyatroda çalışma deneyimine benzetti.

En ilginç soru ise Anderson’a geldi. ‘Asteroid City’ ile hikayesine uzaylılara konuk eden yönetmene uzaylılara inanıp inanmadığı soruldu. “Bu konudaki görüşlerime gerçekten hiçbir şekilde güvenmezdim” diyen yönetmen ‘Asteroid Şehri’ndeki istilaya rağmen uzaylılara gerçekten inanmıyormuş.

Jennifer Lawrence, Afgan kadınların Taliban'la mücadelesine ses veriyorJennifer Lawrence, Afgan kadınların Taliban’la mücadelesine ses veriyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.