Cannes Günlüğü: Johnny Depp iddialı döndü, Onur Ödülü alan Douglas kızıyla kırmızı halıdaydı

Beklenen gün geldi çattı, 76. Cannes Film Festivali başladı. 16-27 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek festivalin ilk gününün öne çıkan başlıkları arasında kırmızı halıda boy gösteren ünlüler, Johnny Depp'in iddialı dönüşü ve Onur Ödülü alan Michael Douglas var.

Kültür Sanat 18 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
76. Cannes Film Festivali Onur Ödülü sahibi Michael Douglas, törene eşi Catherine Zeta-Jones ve kızları ile katıldı. Fotoğraf: Cannes Film Festivali/Instagram

Nihayet büyük gün geldi çattı, 76. Cannes Film Festival’i başladı. 16-27 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek festivalin ilk günü kırmızı halı ve açılış töreniyle başladı.

Jüri üyelerinden geleneksel kırmızı halı fotoğrafı

İsveçli yönetmen Ruben Östlund’un başkanlık ettiği jüride Faslı yönetmen Maryam Touzani, Fransız oyuncu Denis Ménochet, İngiliz-Zambiyalı senarist ve yönetmen Rungano Nyoni, Amerikalı aktris, yönetmen ve yapımcı Brie Larson, Amerikalı aktör ve yönetmen Paul Dano, Afgan yazar ve film yapımcısı Atiq Rahimi, Arjantinli yönetmen ve senarist Damián Szifrón ve Fransız yönetmen Julia Ducournau yer alıyor.

Jüri ekibi kırmızı halıda fotoğraf çekimi için bir araya geldi. 2017’de ‘Kare/The Square’ 2022’de ise ‘Hüzün Üçgeni/Triangle of Sadness’ filmleriyle Altın Palmiye kazanan yönetmen “Sinemayı benzersiz kılan şey, filmleri fiziksel olarak aynı odada birlikte izlemektir” dedi.

Brie Larson şaşkın: ‘Bunu bana mı soruyorsunuz?

76. Cannes Film Festivali, dünyaca ünlü yönetmenlerin ilk gösterimlerini gerçekleştirecek filmlerinin yanı sıra tartışmalarla da gündemdeydi. Festivalin jüri üyelerinden Brie Laeson da bu tartışmalı konulardan kaçamadı. Basın toplantısında Larson’a Johnny Depp’in filmi hakkında sorulan bir soru, oyuncuyu şaşırttı. Festival jürisiyle yapılan bir basın toplantısında, jüri üyesi Larson’a, Depp’in filmi ‘Jeanne du Barry’ festivalin açılışını olmasının kendisine nasıl hissettirdiğini ve filmi  izlemeyi planlayıp planlamadığı soruldu.

Prömiyerini Cannes’ta yapan ‘Jeanne du Barry’de Depp, Kral XV. Louis’i canlandırıyor. Depp’in bu rolü, eski eşi Amber Heard ile birbirlerine karşı açtıkları reytingli davanın ardından oyuncunun büyük dönüşü olarak dikkat çekmişti. Larson ise soru karşısında şaşkınlığını gizlemedi:

“Bunu bana mı soruyorsunuz? Üzgünüm, bu bağlantıyı veya özellikle neden beni sorduğunuzu anlamıyorum” dedi. Gelen ısrarların üzerine yanıtını biraz daha açtı: “Eğer izlersem sanırım sizin de haberiniz olacak. Nasıl hissedeceğimi bilmiyorum.”

Larson, #MeToo hareketini desteklemek için cinsel saldırı mağdurlarını savunan  Time’s Up (Zaman Doldu) hareketinin danışma kurulunda yer almış ve bu konuda açıkça tavır almıştı. Ayrıca 2017’de taciz iddialarıyla iki kadın tarafından dava edilen Casey Affleck’in en iyi erkek oyuncu Oscar’ını sunarken oyuncuyu alkışlamamamıştı.

Johnny Depp’ten iddialı dönüş

Festivalin açılış filmi ‘Jeanne du Barry’ tüm tartışmaların ardından ilk gösterimini gerçekleştirdi. Johnny Depp iddialı bir dönüş yaptı diyebiliriz. Zira Depp, filmin galasında 7 dakika boyunca ayakta alkışlandı. Oyuncu, seyircilerin alkışlarının ardından gözyaşlarını tutamadı. Yönetmenliğini Maiwenn üstlendiği filmin oyuncu kadrosunda ayrıca Benjamin Lavernhe, Melvil Poupaud, Pierre Richard, Pascal Greggory ve India Hair yer alıyor.

Onur Ödülü alan Douglas, kızıyla kırmızı halıda

76. Cannes Film Festivali’nde Onur Ödülü’nün oyuncu Michael Douglas’a verileceği duyurulmuş, ödülü oyuncunun parlak kariyeri ve sinemayla olan ilişkisi vesilesiyle takdim edileceği açıklanmıştı. Douglas, törene eşi Catherine Zeta-Jones kızları Carys Zeta Douglas ile birlikte katıldı.Üçlü, Jeanne du Barry’nin gösterimine ve açılış töreni kırmızı halısına katıldı. Oyuncuyu sahneye oyuncu Uma Thurman çağırdı: “Onur Ödülü, sinemaya derin ve kalıcı bir etkisi olanlara verilir. Michael Douglas’tan daha layık başka biri göremiyorum. Ebedi bir yıldız ve ışıltılı bir sanatçı.”

Amerikalı aktör ve yapımcı, ayağa kalkan seyircilerin alkışları eşliğinde sahneye geldi:

“Epidemilerin ve dünyayı parçalayan savaşların ardından, bu festival daha da fazla bize bir şeyin pozitif olduğunu hatırlatıyor. Sinema ortak yönlerimizi vurguluyor, sınırlarımızı aşabiliyor ve insanları birleştirebiliyor. Cannes ve Fransa’ya: Sizi kalbimle kucaklıyorum.”

 

10Haber'den Cannes Rehberi10Haber’den Cannes Rehberi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.