Indiana Jones’un şapkası için servet: 630 bin dolar ödedi

Hollywood yıldızı Harrison Ford'un sinema klasiği Indiana Jones serisinin ikinci filminde taktığı şapka açık arttırmada satıldı. Şapka için 630 bin dolar ödendi.

Kültür Sanat 17 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Harrison Ford, sinema klasiği Indiana Jones karakterine hayat vermişti.

‘Kamçılı Adam’ 1984 yılında gösterime girdiğinde büyük yankı uyandırmıştı. Indiana Jones serisinin bu ikinci filminde Harrison Ford, maceralarına Çin’de devam ediyordu. Steven Spielberg’ün yönettiği filmde Ford’un kullandığı ikonik şapka açık artırmada satıldı. Daha önce 10Haber’de de duyurduğumuz müzayede önceki gün Los Angeles’ta gerçekleşti. Şapka tam 630 bin dolara yeni alıcısının oldu. Müzayedede aynı zamanda ‘Star Wars’, ‘Harry Potter’ ve ‘James Bond’ yapımlarından aksesuarlar da satıldı.

1984 yapımı filmin en unutulmaz sahnelerinden birinde, Kate Capshaw’un canlandırdığı gece kulübü şarkıcısı Wilhelmina “Willie” Scott ve Ke Huy Quan’ın canlandırdığı 12 yaşındaki arkadaşı Short Round ile birlikte Çinli bir suç çetesinin pençesinden kaçarken bir uçağa biniyor. Uçuşun pilot tarafından sabote edilmesinin ardından maceraperest arkeolog Indiana Jones yanındaki iki kişiyle birlikte sala atlar. Bu esnada da 630 bin dolara satılan şapkası kafasındadır.

Şapka, dublörün kişisel koleksiyonundaydı

Fötr şapka 1984 yapımı filmde Ford’un dublörü Dean Ferrandini tarafından da giyilmişti ve dublörün artık ikonik hale gelen kostümü giyerken çekilmiş daha önce yayınlanmamış fotoğraflarıyla birlikte satıldı. Ferrandini geçen yıl öldü. Satılan şapka onun kişisel koleksiyonunda yer alıyordu. Londra’daki Herbert Johnson Şapka Şirketi tarafından üretilen şapkanın iç astarında altın monogramlı “IJ” harfleri yer alıyor.

Yazar Sam Horn uyarıyor: 'Böyle giderse dijital dünya iletişimi öldürecek'Yazar Sam Horn uyarıyor: ‘Böyle giderse dijital dünya iletişimi öldürecek’

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.