İş Sanat sahnesini demokrasinin beşiği Patara’ya taşıyor

İş Sanat bu sezon da oyunlarını antik kentlere taşıyacak. Yıldız Kenter'in 'Ben Anadolu' oyunu, Görkem Yeltan rejisiyle sahnelenecek. Bu sefer sahnede Ayça Bingöl olacak. Oyun, Patara Antik Kenti'nde 6 Mayıs'ta izleyiciyle ücretsiz olarak buluşacak.

Kültür Sanat 27 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı

Kültür mirası bilincinin yaygınlaştırılmasını amaçlayan İş Sanat, sahne programını antik kentlere taşımıştı. Geçen sezon Antik Sahne’yi hayata geçiren İş Sanat, projeye bu yıl da devam edecek.

İş Sanat Antik Sahne’nin yeni programı kapsamında, geçtiğimiz yıl izleyici tarafından yoğun ilgi gören tiyatro oyunu ‘Ben Anadolu’, 6 Mayıs Cumartesi, saat 20.00’de, Antalya’nın Kaş ilçesindeki Patara Antik Kenti’nde sahnelenecek.

Tarihi Likya Birliği’nin yönetim merkezi olan Patara Antik Kenti, demokrasinin beşiği olarak da biliniyor. 2020’de ilân edilen Patara Yılı kapsamında çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yapması planlanan antik kent, pandemi nedeniyle iptallerle karşı karşıya kalmıştı. 

‘Ben Anadolu’ oyununda daha önce Yıldız Kenter rol almıştı. 

Antik tiyatronun yanı sıra tarihi meclis binasına da ev sahipliği yapan Patara, Yıldız Kenter’in sergilediği ve Ayça Bingöl tarafından yeniden sahnelenen ‘Ben Anadolu’ya ücretsiz olarak ev sahipliği yapacak. Güngör Dilmen tarafından kaleme aldığı oyunun yönetmen koltuğunda Görkem Yeltan oturuyor.

Trajedi ile komedinin iç içe geçtiği, antik çağlardan Kurtuluş Savaşı’na uzanan oyunda, masallarla, savaşlarla, doğayla Anadolu’nun farklı çağlarına tanıklık eden kadınların yaşam öyküsü 16 farklı karakterde anlatılıyor.

2500 yıllık hayaldi gerçek oldu. Tarihi Efes, denizle tekrar buluşacak!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.