İstanbul Caz Festivali genç cazcıları bekliyor

3-18 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek 31. İstanbul Caz Festivali'nin artık gelenekselleşen programı Genç Caz+ için başvurular başladı. 19 Nisan'a kadar devam edecek başvrular sonucunda seçilen müzisyenler festivalde sahne alacak.

Kültür Sanat 26 Ocak 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
3-18 Temmuz tarihleri arasında gerçekeleşecek İstanbul Caz Festivali'nin Genç Caz+ projesine başvurular başladı.

31. İstanbul Caz Festivali’nin gelenekselleşen bölümü Genç Caz+ için başvurular başladı. Bu yıl 22. yaşını kutlayan Genç Caz+, Türkiye’de amatör veya yarı profesyonel olarak müzikle ilgilenen, 28 yaş altındaki genç müzisyen ve topluluklara festival programında yer alabilecekleri bir platform sağlıyor. Başvurular sonrasında belirlenecek müzisyen ve topluluklar, 31. İstanbul Caz Festivali kapsamında şehrin farklı semtlerindeki parklarda ücretsiz gerçekleştirilen Parklarda Caz etkinliklerinde uluslararası sanatçılarla aynı sahneyi paylaşma imkânı yakalayacak ve Genç Caz+ 24 albümünde yer almaya hak kazanacak.

Başvurular 19 Nisan’a kadar devam ediyor

31. İstanbul Caz Festivali’nde konser verme ve Genç Caz+ albümünde yer alma fırsatı için Genç Caz+ seçmelerine katılmak isteyen müzisyenler ve topluluklar, caz.iksv.org adresinden ayrıntılı bilgiye ulaşabilirler. Başvurular bu adreste yer alan çevrimiçi form doldurularak yapılabilecek. Başvurular için son tarih 19 Nisan Cuma.

İKSV 50. Yıl Genç Sanatçı Fonu ve 2013 yılında aramızdan ayrılan müzik insanı Mehmet Uluğ’un anısını yaşatmak amacıyla oluşturulan Mehmet Uluğ Fonu’nun desteğiyle hayata geçirilen Genç Caz+ albümü bu yıl dördüncü kez yayımlanacak. Genç Caz+ konserlerine seçilecek topluluklar birer özgün eseriyle, dijital platformlarda yayımlanacak olan albümde yer alacak. Sony Music Türkiye işbirliğiyle gerçekleştirilen bu albüm projesiyle yetenekli ve umut vadeden genç müzisyenlerin yaratıcılık ve kariyer gelişimleri desteklenecek ve Türkiye’den dünyaya seslerini duyurmaları sağlanacak.

Öte yandan 31. İstanbul Caz Festivali’nin programı yavaş yavaş şekillenmeye başladı. 3-18 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek festival iki ismi açıklandı. Grammy ödüllü Gregory Porter 8 Temmuz’da Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nda sahne alacak. 12 Temmuz akşamı yine Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nun bu seferki konuğu Chris Isaak.

İstanbul Caz Festivali'nin ilk yıldızları Gregory Porter ve Chris Isaakİstanbul Caz Festivali’nin ilk yıldızları Gregory Porter ve Chris Isaak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.