İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nden AKM’de Gala Konseri

İstanbul Atatürk Kültür Merkezi, operanın iki büyük ismi Giuseppe Verdi ve Richard Wagner'in eserleriyle yankılanacak. İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin düzenleyeceği Gala Konseri, 30 Mart'ta.

Kültür Sanat 24 Mart 2024
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Atatürk Kültür Merkezi, operanın iki büyük ismin eserlerin seslendirileceği konsere evsahipliği yapacak. 30 Mart akşamı gerçekleşecek etkinlikte İstanbul Devlet Opera ve Balesi Giuseppe Verdi ve Richard Wagner’in eserlerini seslendirecek. İtalyan operasının babası olarak bilinen Giuseppe Verdi ve Alman opera literatürünün en büyük bestecisi olarak anılan Richard Wagner’in tezatlıkları ve ortak noktalarının buluştuğu konserde, bu iki bestecinin şan tekniği açısından zorlayıcı ama müzikal anlamda çarpıcı seçki bir arada.

AKM’de operanın başyapıtları

İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası’nı Şef İbrahim Yazıcı yönettiği, koronun şefliğini ise Paolo Villa’nın üstlendiği konserde ‘Nabucco’, ‘Macbeth’, ‘Rigoletto’, ‘Il Trovatore’, ‘La Forza del Destino’, ‘La Traviata’, ‘Un Ballo in Maschera’, ‘Don Carlo’, ‘Aida’, ‘Othello’ ve ‘Falstaff’ gibi dünya opera literatürünün en çok sahnelenen operalarından aryalar seslendirilecek.

Bu özel gecenin solistleri ise Caner Akgün, Göktuğ Alpaşar, Aylin Ateş, Sevim Ateş, Perihan N. Artan, N.Işık Belen, Burak Dabakoğlu, Nesrin Gönüldağ, Önay Günay, Yoel Keşap, Otilia İpek, Şebnem Ağrıdağ Kışlalı, Efe Kışlalı, Nurdan Küçükekmekçi, Anıl Önder, Bahadır Özkoca ve Ufuk Toker.

Z kuşağı TikTok sayesinde Mozart'ı keşfettiZ kuşağı TikTok sayesinde Mozart’ı keşfetti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.