İstanbul Dijital Sanat Festivali ön gösterimini Milano’da yaptı

İstanbul Dijital Sanat Festivali'nin (IDAF) ön gösterimi İtalya'nın Milano kentinde yapıldı. 4-5 Mayıs'ta Atatürk Kültür Merkezi'nde dördüncüsü düzenlenecek festival 40'ı aşkın sanatçı ağırlayacak.

Kültür Sanat 8 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

İstanbul Dijital Sanat Festivali için geri sayım devam ediyor. 4-5 Mayıs’ta Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen festivalin ön gösterimi İtalya’nın Milano kentinde yapıldı. Mezo Dijital’in düzenlediği festivalin uluslararası partnerlerinden biri Milano Meet Digital Culture Center.

Milano’daki ön gösterime Türkiye’nin Milano Başkonsolosu Mehmet Özöktem, Azerbaycan Büyükelçiliği Kültür Ataşesi Nigar Qurbanlı, Türkiye’nin Milano Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Ahmet Erkan Çetinkayış ve dijital sanatın önde gelen isimleri ile çok sayıda sanatçı katıldı.

Gecede konuşma yapan IDAF Direktörü Dr. Nabat Garakhanova “Türkiye’nin uluslararası alandaki tek dijital sanat festivalini gerçekleştiriyor olmanın ve bu festivalin dünyanın her yerinde ilgi görüyor olmasının gururu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Festivalimizin uluslararası alanda aldığı beğeni, bizim gelecek yıllara olan inancımızı ve motivasyonumuzu da artırıyor. Destek olan tüm paydaşlarımıza, tüm sanatçılara ve festival ekibine teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Dijital sanatlar alanında ulusal ve uluslararası sanatçılara, etkinlik, atölye ve panellere, işitsel ve görsel şovlara ev sahipliği yapacak olan IDAF’ın Milano’daki ön gösterimi sanatseverlerin beğenisini topladı.

IDAF, 2-5 Mayıs’ta İstanbul’da

Türkiye’nin uluslararası çaptaki ilk ve tek dijital sanat festivali IDAF alanında tanınan ulusal ve uluslararası düzeyde 40 sanatçıyı ağırlayacak ve ‘Gerçekliği Ara’ temasıyla 2-5 Mayıs’ta İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenecek. Dijital sanatın ve sanal dünyaların gerçeklik kavramıyla nasıl etkileşime girdiğini ve bu etkileşimin insan deneyimini nasıl dönüştürdüğünü keşfetmeyi amaçlayan festivalin küratörlüğünü Rahim Ünlü, Julie Walsh, Samed Karagöz, Niyazi Erdoğan ve yapay zeka Avind üstleniyor. ​​​​​​​

The Economist: Refik Anadol dijitalin en önemli sanatçısıThe Economist: Refik Anadol dijitalin en önemli sanatçısı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.