İstanbul Fringe Festival ENKA Sahnesi’nde

ENKA Sanat, Istanbul Fringe Festival kapsamında iki ayrı performansa ev sahipliği yapacak. Kanadalı koreograf, dansçı Rebecca Margolick’in 'Bunker + Vault' ile Amerikalı dansçı Becca Hoback’in 'Reprise' performansları 18 Eylül'de ENKA Oditoryumu'nda.

Kültür Sanat 12 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

5. İstanbul Fringe Festivali 16-23 Eylül tarihleri arasında kentin farklı yerlerinde sanatseverlerle buluşacak. ENKA Sanat festival kapsamında 18 Eylülde iki gösteriye ardarda ev sahipliği yapacak. Dance Magazine tarafından “İzlenmesi Gereken En İyi 25 Sanatçı” arasında gösterilen, Kanadalı koreograf ve dansçı Rebecca Margolick’in ilk performans ‘Bunker + Vault’, nesiller boyunca kadın bedeni üzerinde uygulanan amansız baskıları anlatıyor. Sanatçı bu solosuyla, Montreal Festival Quartiers Danse’de En İyi Kapalı Alan Koreografik Çalışması dalında Jüri Ödülü ve Frankfurt Solocoreografico Festivali’nde İzleyici Ödülü aldı.

ENKA Oditoryumu’nda 18 Eylül’de gerçekleşecek bu performansın devamında bir gösteri daha sanatseverlerle buluşacak. 5. İstanbul Fringe Festivali kapsamında düzenlenen etkinlikte dansçı Becca Hoback, ilgi çekici bir performansa imza atacak. Dansçı Becca Hoback’in sahne alacağı ikinci performans ‘Reprice’, yokluk, kırılganlık, nostalji ve bir başa çıkma mekanizması olarak sanrıyı gündeme taşıyor. Eserin bozulmuş ses müziği ve minimal seti, mekândaki seyirciyi de karakterin kaotik düşünce zincirine ve çocukluk anılarına doğru yolculuğa davet ediyor.

İstanbul Fringe Festival şehrin dört bir yanında

Istanbul Fringe Festival, Türkiye’den ve dünyadan alternatif işleri sanatseverlerle buluşturacak. Türkiye’nin yanı sıra; Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, Belçika, Birleşik Krallık, İsrail, İtalya, Hollanda, Kanada ve Yunanistan olmak üzere 10 ülkeden ekipleri ağırlayacak festival kapsamında 21 gösteri, 6 atölye, paneller ve partiler düzenlenecek.

Istanbul Fringe Festival’a ev sahipliği yapacak mekanlar arasında Arter, Bahçe Galata ve DasDas başta olmak üzere; Barış Manço Kültür Merkezi, BeReZe Gösteri Evi, Caddebostan Kültür Merkezi, Çıplak Ayaklar Dans Akademisi, ENKA Sanat, Fişekhane, Hope Alkazar, Kadıköy Belediyesi Alan Kadıköy, Karga, Sakıp Sabancı Müzesi ve Tuhafier yer alıyor.

Müziğin altın yılı 1973: Efsaneler 50. yaşını kutluyorMüziğin altın yılı 1973: Efsaneler 50. yaşını kutluyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.