İstanbul Modern Harika Eserler listesinde

İstanbul Modern binası Harika Eserler listesinde. 100 yılı aşkın bir süredir Architectural Digest tarafından açıklanan listede Renzo Piano imzalı yeni müze binası günümüzün en cesur mimari eserlerden biri olarak gösterildi.

Kültür Sanat 14 Ocak 2024
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Alastair Sooke’un dünyanın dört bir yanındaki ilham verici müze binalarını keşfettiği 'Inside Museums' serisinin İstanbul Modern'li bölümü 2 Mart 2024 Cumartesi BBC News'te ekrana gelecek.

Architectural Digest her yıl açıkladığı Harika Eserler Listesi’ne İstanbul Modern’in yeni binasını da ekledi. 100 yıldır düzenli yayınlanan listede bu sene 18 bina yer alıyor. Yaşayan en önemli mimarlardan kabul edilen Renzo Piano imzası taşıyan Galataport’taki yeni müze binası şık tasarımıyla da övgü aldı.

İstanbul Modern şık ve hayranlık uyandırıcı

Dergi İstanbul Modern’i tanıttığı paragrafta şu sözlere yer verdi: “Türkiye’nin ilk çağdaş ve modern sanat müzesi yenilenmiş bir depodaki eski yerinden Renzo Piano Building Workshop tarafından tasarlanan endüstriyel-şık bir hayranlık uyandırıcı binasına yerleşti. Pritzker Ödülü sahibi mimar İstanbul Boğazı’ndan ilham alarak gemileri andıran uzun bir yapı tasarladı ve onu dalgalanan alüminyum panellerle sardı.”

İstanbul Modern’in yeni müze binasının da olduğu listede açılışı büyük ses getiren ve dünyanın en büyük LED küresi olarak tanımlanan Las Vegas’taki Sphere’den Madrid’deki Kraliyet Koleksiyonları Galerisi’ne, Arnavutluk’un başkenti Tiran’daki Tiran Piramidi’nden Hiroşima’daki Simose Sanat Müzesi’ne dünyanın dört bir yanından 18 dikkat çekici yapı yer alıyor.

İstanbul Modern 19 yılda 9 milyon ziyaretçi ağırladıİstanbul Modern 19 yılda 9 milyon ziyaretçi ağırladı

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.