İstanbul Modern’de ayrılık: Levent Çalıkoğlu eylül sonunda görevi bırakıyor

İstanbul Modern'in açıldığından beri müzede aktif görev yapan ve 2012 itibariyle de müze genel direktörlüğünü üstlenen Levent Çalıkoğlu, eylül sonunda görevini bırakıyor. Çalıkoğlu'nun kariyerindeki gelişimi sürdürmek için görevinden ayrıldığı duyuruldu. 

Kültür Sanat 27 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

İstanbul Modern, yeni binasına taşınması sonrasında önemli ayrılık haberiyle gündemde. 2012 yılından beri müzenin genel direktörlüğünü yürüten Levent Çalıkoğlu eylül ayının sonunda görevini bırakıyor. Çalıkoğlu’nun kariyerindeki gelişimi sürdürmek için görevinden ayrıldığı duyuruldu.

İstanbul Modern’den yapılan açıklamada “Levent Çalıkoğlu’na müzeye verdiği hizmetlerden dolayı teşekkür ederiz” denildi. Levent Çalıkoğlu’ndan sonra müze genel direktörlüğünü kimin üstleneceği belli değil. Müze bu atama yapıldığında kamuoyuna duyuracağını açıkladı.

İlk günden beri müzede görev yapıyordu

Levent Çalıkoğlu İstanbul Modern açıldığı günden itibaren müzenin en önemli isimlerinden biri. 2004-2007 yılları arasında müzenin koleksiyonundan sorumlu küratörü olarak görev yapan Çalıkoğlu, 2007’den itibaren de İstanbul Modern’in baş küratörü olarak görev yaptı. Lakin 2012 yılında müze genel direktörü oldu ve bu görevini eylül sonuna kadar yürütecek.

Çağdaş sanat dünyasının önemli aktörlerinden olan Levent Çalıkoğlu eleştirmen kökenli. Ankara Üniversitesi D.T.C.F. Sanat Tarihi Bölümü’nden mezun olan Çalıkoğlu, ’Ölüm=Ölüm’, ’Tehlikeli Şeyler’, ’Deseni ve Kendisi’, ’Sıkıntı ve Gökkuşağı’, ’Çıplak’, ’Hırsız Kent’, ’Sınır Deneyimleri’, ’Melek Yüzlü Yabancı’ gibi birçok serginin de küratörlüğünü yapmıştı. Sanat dünyamızla ilgili pek çok makalesi bulunan Çalıkoğlu ayrılık kararıyla ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.