İstanbul Müzik Festivali Günlüğü: Sıra liedlerde

İstanbul Müzik Festivali bu akşam çok özel isimleri ağırlıyor. Alman bariton Matthias Goerne ve Hollanda Kraliyet Concertgebouw Oda Orkestrası aynı sahnede. CRR Konser Salonu'nda gerçekleşecek olan konserde Alman lied geleneğinin seçkin besteleri seslendirilecek.

Kültür Sanat 9 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Hollanda Kraliyet Concertegebouw Oda Orkestrası, dünyanın sayılı klasik müzik toplulukları arasında.

İstanbul Müzik Festivali bir günlük aranın ardından kaldığı yerden devam ediyor. Üstelik oldukça da iddialı bir programla. Dünyanın sayılı orkestralarından Hollanda Kraliyet Concertgebouw Oda Orkestrası Matthias Goerne ile aynı sahneyi paylaşacak. Günümüzün en önemli baritonlarından biri olarak kabul edilen sanatçı Goerne, birbirinden özel liedleri seslendirecek. Alman şarkı geleneğinin önemli bir yansıması olan liedleri yine bu geleneğin günümüzdeki en önemli temsilcilerinden biri olarak kabul edilen Matthias Goerne Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda seslendirecek.

ECHO Klassik Ödülleri’nde En İyi Vokal ödülü kazanan Goerne, Gramophone Müzik Ödülleri’nde de En İyi Solo Vokal ödülünün sahibi olmuştu. Ağırlıklı olarak klasik ve romantik dönem eserleri seslendiren 56 yaşındaki Goerne, 51. İstanbul Müzik Festivali’nin de yıldız solistlerinden biri.

İstanbul prestijli orkestrayı ağırlıyor

İstanbul Müzik Festivali kapsamında sahne alacak olan Alman bariton Matthias Goerne’ye eşlik eden Hollandalı Concertgebouw Oda Orkestrası dünyanın en köklü ve prestijli topluluklarından biri olarak kabul ediliyor. 1888 yılında kurulan Hollanda Kraliyet Concertgebouw Orkestrası, Amsterdam’daki tarihi salonunda her yıl çok sayıda kapalı gişe konser vermekte. Bu tarihi orkestrasının oda topluluğu, Alman bariton Matthias Goerne ile İstanbullular için özel bir seçkiyi seslendirecek.

İstanbul Müzik Fesitvali kapsamında Cemal Reşit Rey Konser Salonu’ndan dinleyeceğimiz bu özel topluluk ve bariton, ağırlıklı olarak Franz Schubert’in liedlerinden oluşan bir seçkiyi seslendirecek. 19. yüzyılın önemli Viyanalı bestecilerinden Schubert’in ‘Sehnsucht’, ‘Frühlingsglaube’ ve ‘Hoffnung’ liedlerinin yanı sıra Brahms ‘An den Mond’ ve Robert Schumann’ın ‘Liebesbotschaft’ adlı eserleri dinleyiciyle buluşacak. Çek besteci Antonin Dvorak, Hugo Wolf ve György Ligati’nin eserleri de konserde seslendirilecek diğer eserler arasında yer alıyor.

Klasik müzikte kuralları değiştiren kadın: Anne-Sophie MutterKlasik müzikte kuralları değiştiren kadın: Anne-Sophie Mutter

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.