İstanbul Müzik Festivali Günlüğü: Fazıl Say’dan prömiyer

İstanbul Müzik Festivali'nde sahne sırası Fazıl Say'ın. 'Dünya Anne' projesiyle kadın şairlerin şiirlerini besteleyen ünlü piyanist Fazıl Say, Harbiye Açık Hava Tiyatrosu'nda Serenad Bağcan, Volkan Hürsever ve Ferid Odman ile birlikte sahne alacak.

Kültür Sanat 14 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Fazıl Say, prömiyeri 23 Nisan'da gerçekleştirilen bir '100. Yıl Marşı'ı da bestelemişti.

İstanbul Müzik Festivali tüm hızıyla devam ediyor. Artık sona yaklaşam festival bu akşam da özel bir buluşmaya ev sahipliği yapacak. Besteci ve piyanist Fazıl Say ‘Dünya Anne’ projesiyle 51. İstanbul Müzik Festivali’nde. Prömiyerini festivalde gerçekleştirecek olan proje aslında ilk olarak geçen hafta müzikseverlerle buluşacaktı. Ancak Serenad Bağcan’ın yaşadığı bir rahatsızlıktan ötürü ‘Dünya Anne’ bu akşam Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’nda müzikseverlerle buluşacak. İstanbul Müzik Festivali, ertelenen bir önceki etkinliğin de yeni tarihini duyurdu. Bu özel proje 5 Temmuz’da bir öncekinde de planlandığı üzere Atatürk Kültür Merkezi’nde müzikseverlerle buluşacak.

İstanbul Müzik Festivali’nde kadın şairler

İstanbul Müzik Festivali’nin bu özel etkinlik serisinde Fazıl Say, bugüne kadar Türk edebiyatında derin izler bırakan şair ve yazarların eserlerinden esinlenerek bestelediği şarkılarına bu kez kadın şairlerin eserlerini ekliyor.

https://youtube.com/watch?v=-Vt6GXqeGYM

Cumhuriyetin 100. yılında Fazıl Say, daha önce erkek şairlerin şiirlerinden yaptığı besteleri bu kez kadın şairlerin şiirleriyle hayata geçiriyor. Fazıl Say, Cumhuriyetin ilk yıllarından bugüne Türk edebiyatında yer edinmiş Şükufe Nihal Başar, Nilgün Marmara, Gülten Akın, Ayten Mutlu, Didem Madak, Sezen Aksu, Birhan Keskin, Bejan Matur, Ece Temelkuran gibi kadın şairlerin yanı sıra Selenay Kübra Koçer gibi genç şairlerin eserlerini besteledi. Bununla birlikte İran şiirinin önemli ismi Füruğ Ferruhzad’ın bir şiiri de yine proje kapsamında Fazıl Say tarafından bestelendi.

Fazıl Say’ın bestelediği kadın şairlerin eserleri dünyada ilk kez, İKSV tarafından düzenlenen 51. İstanbul Müzik Festivali kapsamında tüm müzikseverlerle buluşuyor. Serenad Bağcan’ın şarkıları seslendireceği konserlerde Fazıl Say’a sahnede kontrabasta Volkan Hürsever ve davulda Ferit Odman eşlik ediyor.

23 Nisan’da İzmir’deki Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde prömiyerini gerçekleştiren ‘100. Yıl Marşı’ ile dikkat çeken Fazıl Say son döende barok dönem bestecilerinden Handel ve Scarlatti’nin bestelerini seslendirdiği bir seriyi de müzikseverlerle buluşturuyor.

İstanbul'dan Ludovico Einaudi geçtiİstanbul’dan Ludovico Einaudi geçti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.