Seçil Erzan sektörü genişliyor: Küçük bir fon vurguncusu daha!

İstanbul’da emekli bir banka müdürü, yüksek kâr vaadiyle soruşturmada aralarında eski Rallici Burak Sohtorik’inde bulunduğu 7 kişiden 11 milyon lira para topladığı gerekçesiyle ailesiyle birlikte gözaltına alındı.

Gündem 1 Şubat 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı

Kamuoyu, Seçilbank skandalında başlayan yargılamada her hafta çıkan bir detaya şaşırırken, benzer haberler yurdun dört bir yanından gelmeye, ülkede küçük küçük Seçil Erzanlar yetişmeye devam ediyor.

İstanbul’da yüksek kar vaadiyle mağdurlardan para topladığı iddia edilen emekli banka müdürü Müjgan D.’nin (63) aralarında bulunduğu 10 kişi gözaltına alındı. Yapılan soruşturmada aralarında eski Rallici Burak Sohtorik’inde bulunduğu 7 kişiden 11 milyon lira para topladıkları öğrenildi. Yetkililer olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü mağdur ve mağduriyet miktarının önümüzdeki günlerde artabileceğini söyledi. Mağdurlar arasında birçok iş insanının bulunduğu da belirtildi.

Asayiş şube müdürlüğünde işlemleri yapılan şüphelilerden Müjgan D.’nin 2020 yılından itibaren yüksek kar vaadiyle para topladığı, ilk başlarda vaatlerini yerine getirerek para topladığı kişilere yüksek karlar ödediği ancak daha sonra borsada yaşanan düşüşle birlikte ödeme yapamaz hale geldiği öğrenildi.

Mağdur sayısı ve vurgun miktarı henüz net değil

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan kişilere ait toplam 32 milyon lira değerinde, 3 gayrimenkul, 6 otomobil, motosiklet, banka ve kripto para hesaplarına el konulduğu bilgisi edinildi.

Emniyette işlemleri tamamlanan şüphelilerden 6’sı adliyeye sevk edildi. Bodrum’da yakalanan şüphelinin ise Ses ve Görüntülü Bilişim sistemi (SEGBİS) üzerinden ifadesinin alınacağı öğrenildi. Yetkililer olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü mağdur ve mağduriyet miktarının önümüzdeki günlerde artabileceğini söyledi.

Bu da Anadolu Seçil Erzanı... Üstelik yurt dışına da açılmışBu da Anadolu Seçil Erzanı… Üstelik yurt dışına da açılmış

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.