Bahçeli: Cumhur İttifakı İstanbul ve Ankara’daki makus hale son verecek

MHP lideri Devlet Bahçeli 50+1 polemiğinin ardından yerel seçimler için Cumhur İttifakı vurgusu yaptı, Özgür Özel’in “Kürtler daha az eşit” sözlerine de tepki gösterdi. MHP lideri gündemdeki dolandırıcılık olaylarının tepkiye yol açtığını söyledi.

Siyaset 28 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin haftalık grup toplantısında gündemi değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 50+1’in değiştirilmesine yönelik önerisine geçen hafta yaptığı konuşmayla kapıyı kapatan Bahçeli bu kez Cumhur İttifakı vurgusu yaptı. Bahçeli “MHP ile Cumhur İttifakı’nın yeri ve konumu bellidir. Milli değerlerimize ve toplamsal ahlakımıza yönelik tehditlere karşı dik ve kararlı duruş sergileyen yegane siyasi irade MHP ve Cumhur İttifakı’dır” dedi.

31 Mart 2024 yerel seçimleriyle ilgili “Beş yıldır mahalli idarelere düşen zillet gölgesini kaldırmak amacıyla insanüstü bir gayretle çalışıyor, çabalıyor ve hazırlık yapıyoruz. Cumhurun 14 ve 28 Mayıs 2023 tarihlerinde tezahür eden başarısına yeni bir halka eklemek istiyoruz. Merkezi yönetimle yerel yönetimler arasında denge, uyum ve insicam olmasını amaçlıyoruz” dedi.

Bahçeli'den Erdoğan'a 50+1 yanıtı: Muhtar değil, cumhurbaşkanı seçiyoruzBahçeli’den Erdoğan’a 50+1 yanıtı: Muhtar değil, cumhurbaşkanı seçiyoruz

İstanbul ve Ankara mesajı

Yerel seçimlerle ilgili olarak İstanbul ve Ankara’yı işaret eden Bahçeli “Cumhur İttifakı İstanbul’da zilleti sallayıp devirecektir. Cumhur İttifakı Ankara’da zilleti savurup indirecektir. Cumhur İttifakı yerel yönetimlerdeki makus hale Allah’ın izniyle son verecektir” dedi.

Bahçeli devamında “CHP Genel Başkanı demiş ki, ‘Ekrem Bey İstanbul’a mühürlü, ben CHP’nin başarısına mühürlüyüm’. Biz o paslı mühürü inşallah söküp atacağız. Tahriklere, aşağılamaya, dış güçlerin etki ajanlarına sonuna kadar direnip Türkiye’mizi savunacağız. Hedefimiz dağlarında teröristlerin, meydanlarında bölücülerin cirit atmadığı, yoksulluk, açlık ve sefaletin Türk millet için kader olmadığı, kanunsuzluğun kol gezmediği, etnik köken, dil ve din farklılıklarına bakılmaksızın bütün evlatlarımızın huzur ve güven içinde yaşayacağı bir Türkiye’dir. MHP ve Cumhur İttifakı bu göreve yine taliptir. Bunu gerçekleştirmek için 31 Mart’ta seferberlik ruhuyla sahadadır” dedi.

Siyasette reverans polemiği: Bu defa mevzu Özel’in fotoğrafı olduSiyasette reverans polemiği: Bu defa mevzu Özel’in fotoğrafı oldu

Özel’in Kürtlerle ilgili sözlerini yerel seçimlere bağladı

Bahçeli CHP lideri Özgür Özel’in “Türkiye’de herkes eşittir, fakat Kürtler daha az eşittir” sözlerini hedef aldı. Özel’in ünlü soprano Pervin Chakar’ın elini öpmesine de değinen Bahçeli “Sözde ve bölücü bir sanatçının hürmetle elini öpüp ardından ‘onurum, gururum’ diyen CHP Genel Başkanı’na hatırlatırım ki, bizim onurumuz da, gururumuz da Türk milletidir ve ona mensubiyet duygusuna sahip herkestir. Bizim anlayışımıza göre herkes eşittir Türkiye’dir. Bir muamma, bir muvazaa, bir muazzep, bir mugalata olan CHP Genel Başkanı’nın ‘Türkiye’de herkes eşittir, fakat Kürtler daha az eşittir’ açıklaması bölücü lugatin, terör üslubunun tıpkısının aynısıyla yansımasıdır. Kürt kökenli kardeşlerimizin daha az eşit olduğunu söylemek hakikate alenen kıymak ve kast etmektir. Bu soysuz iddia tümüyle bühtandır. Bu sefil iddia devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne kesif bir saldırıdır ve suçtur” diye konuştu.

Özel’in bu açıklamaları yerel seçimlerde HEDEP’i “tava getirmek” için yaptığını söyleyen Bahçeli “Yerel seçimler öncesinde CHP’nin acemi genel başkanı sözüm ona HEDEP’i tava getirmek emeliyle gemiyi azıya almıştır. Atlas Okyanusu’ndaki Porto Riko Çukuru kadar derin art niyetlilik içindeler. Kürt kökenli kardeşlerim bayağı taktiklere aldanmaz. CHP Genel Başkanı’na tavsiyem, ya HEDEP’i içlerine almaları ya da HEDEP’e katılmalarıdır. HEDEP demek CHP demektir. CHP Genel Başkanı kulağını Kandil’e verdiği sürece hüsrandan kurtulamayacaktır” dedi.

‘Fatih Terim Fonu’ tepkisi: Haklı bir öfkeye neden olmaktadır

Milyon dolarların bir çırpıda buhar olduğu ve “Fatih Terim Fonu” olarak adlandırılan dolandırıcılık olayı başta olma üzere Dilan- Engin Polat soruşturması ve TikTok fenomenleri de MHP liderinin hedefindeydi. Bahçeli “Daha çok faiz geliri elde etmek için tertip edilmiş fon ve finans oyunları, doymamış kursakların tahrikleriyle milyon dolarlarını bu fonlara bağlayan tanınmış simalar, bunlara çanak tutan sahtekar bankacılar, saçlarına dolardan bukleler yapan şaibeli soytarılar gerçekten de milletimizde haklı bir öfkeye neden olmaktadır. Tiktok rezaleti ise salgın gibi yayılmaktadır” diye konuştu.

Seçil Erzan’ın son ses kaydı: Fatih Terim ve Fulya Terim’in adı da fona para verenler listesindeSeçil Erzan’ın son ses kaydı: Fatih Terim ve Fulya Terim’in adı da fona para verenler listesinde

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.