Bahçeli’den provokasyon uyarısı: Seçime kadar karanlık ellere karşı uyanık olunmalı

MHP lideri Devlet Bahçeli Sarıyer’deki kilise saldırısıyla ilgili olarak provokasyon uyarısı yaptı, “Seçime kadar karanlık ellere karşı uyanık olunmalı” dedi. Kılıçdaroğlu'nun adını partiden silmekle suçladığı Özgür Özel'de sert sözlerle yüklendi.

Siyaset 30 Ocak 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli Sarıyer’de kiliseye düzenlenen saldırıya tepki gösterirken “31 Mart’a kadar karanlık ellere karşı uyanık olunmalı” dedi. CHP lideri Özgür Özel’e ise Kemal Kılıçdaroğlu’na yakın isimleri aday göstermediği iddiası üstünden yüklenerek “Kılıçdaroğlu’nun bütün izlerini silmenin neresi Türkiye İttifakı? Neresi adamlık, neresi vefakârlık” diye sordu.

Bahçeli konuşmasına Sarıyer’deki saldırıda hayatını kaybeden Murat Tuncer Cihan’ın ailesine başsağlığı dileyerek başladı. Saldırıyı kınayan Bahçeli 31 Mart seçimlerine kadar olası provokasyonlar için uyarı yaptı. Bahçeli “Seçimlere kadar provokasyon yapmak isteyenlere karşı uyanık olmalıyız. Fırsat vermeyeceğiz. Karanlık ellere karşı uyanık olunmalı. Teröre ve destekçilerine asla fırsat verilmemeli. Türkiye Cumhuriyeti terör örgütlerin, çetelerin, kanun kaçaklarının oyun alanı olamaz, olmamalıdır. Suç ve suçluya tolerans diye bir şeyden asla bahsedilmemelidir” dedi.

Bahçeli’den ilk seçim mitingi: CHP esirdir, iflas etmiş ve işgal edilmiştirBahçeli’den ilk seçim mitingi: CHP esirdir, iflas etmiş ve işgal edilmiştir

Sözlerinin devamında geçen hafta sonu Mersin’de yaptığı seçim mitingiyle ilgili konuşan Bahçeli “Mersin açık hava toplantımız muhteşem bir katılımla gerçekleşti. Vatanperverlerin sesi işitildi. Mersin Cumhur İttifakı’nda kenetlenmiştir. Mersin’e ambargo koyan bölücülere izin yoktur” dedi.

Devamında CHP ve DEM Parti’ye yerel seçimler üzerinden yüklenen Bahçeli “Varsın birileri demlensin, siyasi fırıldağa dönüşsün. Çırpınışları boşunadır. 31 Mart’ta hepsinin bileğini sandıkta bükeceğiz. Yerel yönetimleri namerde muhtaç etmeyeceğiz. Türkiye kızıl elmanın istikametindedir. Cumhur İttifakı ile Türkiye kriz üreten parlamenter sistemin prangalarından kurtulmuştur. DEM’lenmiş CHP, DEVA, serok ve diğerleri terörist başı Gülen’in ve sömürgecilerin hizasındadır. CHP Genel Başkanı nafile bir söylemdedir. Zillet tutmadı, ittifakın çatı ismi olarak Türkiye’yi kullanacaktır. Demlenmek CHP’ye iyi gelmemiştir” dedi.

Bahçeli’den de Kılıçdaroğlu’na ‘destek’

CHP’de Kemal Kılıçdaroğlu’na yakın belediye başkan adaylarının yeniden aday gösterilmediği iddiaları üzerinden CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yüklenen Bahçeli “Özgür Bey taşıma suyla değirmen dönmeyeceğine göre bu ittifakı kimlerle tesis edeceksiniz? İhanetin ‘DEM’ aldığı bir ittifaka nasıl Türkiye İttifakı demeyi içinize sindireceksiniz? Henüz kendi aranızda katran yüzüne çıkmış ikilikleri aşamamışken Türkiye İttifakı’nı seslendirmeniz kara mizah değil de nedir?  Kılıçdaroğlu’nun bütün izlerini silmenin neresi Türkiye İttifakı? Neresi adamlık, neresi vefakârlık? Kürsüde gaza gelip kendi kendini alkışlamayı bırak da yüreğin varsa bunları açıkla. PKK bu ittifakın neresinde” dedi.

Geçen haftalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan da Kemal Kılıçdaroğlu için “Bay Kemal’i günah keçisi ilan edip yalnızlığa iterek CHP’nin başına Özgür Efendi’yi getirenlerin ilk işi bu partiyle bölücü örgütün güdümündeki partiyi DEM’lemek oldu” demişti.

Davutoğlu’nun sözlerine tepki

Bahçeli Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun “7 Haziran seçimlerinden sonra koalisyon görüşmeleri için geldiğimizde masanızda 17-25 Aralık dosyaları vardı. ‘Önce yolsuzluğun hesabını verin’ dediniz. Şimdi ne oldu? Ya olduğunuz gibi görünüp yolsuzlukların hesabını sorun ya da göründüğünüz gibi olun. Sayın Bahçeli, herkes şahit, biz de olduğumuz gibi göründük, göründüğümüz gibi olduk. Böyle olduğumuz için siyasi ahlak dediğimiz ve davasına başımızı koyduğumuz değerler adına siyasi ahlak mücadelesi verdiğimizde olduğumuz gibi görünmemek ya da göründüğümüz gibi olmamak için sizin peşinde olduğunuz başbakanlık makamını terk ettik, ama hep olduğumuz gibi göründük, göründüğümüz gibi olduk” sözlerine yanıt verdi.

Bahçeli “Senin özün de kir tutmuş temizlenmek epey emek sarf etmen gerek. Davutoğlu masalı bırak bizi bilen bilir. Senin sicilini bilir. Millet davası güdenler hiçbir makama talip olamaz, senin sicilin malum. Doğrudur, 7 Haziran 2015’te başbakanlık makamı doğrudan bize teklif edildi. Ancak ben siyasi bölücülerin desteği ve Türkiye’nin aleyhine olan bir iktidar yapısını elimin tersiyle itmeyi şeref görevi saydım. Bundan pişman olmadığım gibi bugün aynı duruşu gösteririm. Hiçbir çıkarcıya çiğnetmem. Sen başbakanlık makamını terk etmedin, anlaşılan kapının önüne kondun” dedi.

‘Cumhur İttifakı’nda çatlak’ iddialarına yanıt

Cumhur İttifakı’nda çatlak iddialarına yanıt veren Bahçeli “Bu bayağı ezberleri tekrar eden köhne zihniyetlere diyorum ki cumhur ittifakını anlamak ve anlatmak her kişinin harcı değildir, hele hele bozguncuların hiç değildir. AKP ve MHP arasında kurulan ahlaki samimi ve milli bağı anlamlandırmak ve hak teslimini yapabilmek için öncelikle izan insaf irade vatan ve millet sevgisiyle yoğrulmuş akıl ve yürek lazımdır” diye konuştu.

ABD’ye F-35 çağrısı

İsveç’in NATO’ya katılımının ardından ABD’deki F-16 sürecinin hızla sona ermesi gerektiğini vurgulayan Bahçeli “İsveç’in NATO’ya katılımıyla birlikte 40 adet F16 uçağı ve 79 adet modernizasyon kitinin onay işlemi bir an evvel tamamlanmalı, F35’ler için ödediğimiz para da iade edilmelidir. 16 Ocak 2024 tarihindeki grup konuşmamda kullandığım gibi Amerika vatandaşları ABD’ye sahip çıkmalıdır. ABD vatandaşları hem kendi, hem de dünyanın geleceği açısından ülkesini vicdani ve insanı bir çizgiye çekmelidir. Türkiye’yi bölmek ve parçalamak için sevk edilen bölücü terör örgütünün arkasında ABD vardır. ABD’nin kendi içindeki operasyon döneminin fitili tutuşmuştur. Şimdi ABD kendi içinde kaynamaktadır. Teksas merkezli kriz eyaletler arasındaki krizi keskinleştirmektedir. Bu dünya yapma etme bulma dünyasıdır” dedi.

Kaymakam-imam kavgasına Bahçeli sert girdi: AK Parti’ye yakın sendika başkanına FETÖ suçlamasıKaymakam-imam kavgasına Bahçeli sert girdi: AK Parti’ye yakın sendika başkanına FETÖ suçlaması

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.