İstanbul’un göbeğinde iş insanını kaçırıp işkence yaptılar

Şişli'de kaçırılan bir iş insanı, götürüldüğü yerde işkenceye uğradı. Daha fazla para bulması için serbest bırakılan iş insanı ise emniyetin yolunu tuttu ve kamera kayıtları olan biteni ortaya döktü.

Gündem 1 Eylül 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

İstanbul’daki bir iş insanı A.A.Q.A., İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne giderek rehin alındığına dair şikayette bulundu. İş insanının anlatımına göre; Şişli’de bulunduğu sırada zorla bir araca bindirildi ve Gaziosmanpaşa’ya götürüldü. İş insanı götürüldüğü yeri bilmiyordu ve burada dövülerek işkence edildi. Ayrıca 270 bin dolarlık da senet imzalayan iş insanının 14 bin dolarına da kaçırıldığı yerde el konuldu.

İş insanı A.A.Q.A., bütün bu işkencelerden sonra serbest bırakıldı çünkü 270 bin dolarlık senetten geri kalan parayı da bulması isteniyordu. Ancak o doğruca emniyetin yolunu tuttu ve Gasp Büro Amirliği ekipleri de olayla ilgili soruşturma başlattı. Ekipler, kaçırma ve Darp olayının güvenlik kameraları tarafından görüntülendiğini belirlendi. Görüntülerde şüphelilerin minibüse bindirdikleri mağduru, bir binaya soktukları ardından darbettikleri görüldü. Şüphelilerin kimliği de bu şekilde tespit edilmiş oldu.

Gözaltına alınan 10 şüpheliden 6’su tutuklandı.

Polis ekipleri, 29 Ağustos Salı günü önceden belirlenen adreslere operasyon düzenledi; 10 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda 1 pompalı av tüfeği ve ruhsatsız silah ele geçirildi. Şüpheliler arasında bulunan A.Ö. yaşı küçük olduğu için Çocuk Şube Müdürlüğü’ne teslim edildi. Gasp Büro Amirliğinde sorgulanan 10 kişi işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 6’sı tutuklanarak cezaevine gönderilirken 4 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Prof. Berzeg'in arama çalışmalarında Tina'ya kritik görevProf. Berzeg’in arama çalışmalarında Tina’ya kritik görev

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.