İstanbul Tiyatro Festivali’nin ilk sürprizi Pina Bausch

İstanbul Tiyatro Festivali'nden ilk haber geldi. Festival, açılışını 25 Ekim'de ünlü koreograf Pina Bausch'un gösterisiyle yapacak. İki gün üst üste Zorlu PSM'de sahnelenecek olan gösterinin biletleri 10 Haziran'da satışa çıkıyor. Bausch, festival kapsamında 20 yıl sonra yeniden İstanbul'da.

Kültür Sanat 8 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
27. İstanbul Tiyatro Festivali'nin ilk sürprizi 'Café Müller'

İstanbul Tiyatro Festivali bu sonbahar 27. kez sanatseverlerle buluşmaya hazırlanıyor. Festivalin ilk sürprizi ise dünyaca ünlü koreograf Pina Bausch oldu. Festival açılışını Bausch’un en ünlü eseri ‘Café Müller’ ile yapacak. 25 ve 26 Ekim’de Zorlu PSM’de gerçekleştirilecek olan gösterinin biletleri 10 Haziran’da passo.com.tr ve İKSV ana gişeden satışa çıkacak.

İstanbul Tiyatro Festivali’nden bir ilk

İstanbul Tiyatro Festivali, İKSV tarafından Koç Holding Enerji Grubu Şirketleri Aygaz, Entek, Opet ve Tüpraş sponsorluğunda 25 Ekim – 25 Kasım tarihleri arasında kentin farklı mekânlarında tiyatroseverlerle buluşacak. Işıl Kasapoğlu küratörlüğünde düzenlenecek 27. İstanbul Tiyatro Festivali, ünlü koreograf Pina Bausch’un ölümsüz başyapıtını sahneye taşırken bir ilke de imza atmaya hazırlanıyor.

Dansı, 20. yüzyılda devrimci bir yaklaşımla yeniden tanımlayan ve dans tiyatrosunun yeni bir tür olarak kabul görmesini sağlayan Pina Bausch’un başyapıtı Café Müller, sanatçının topluluğu Tanztheater Wuppertal’ın güncel kadrosu ve ilk günkü çarpıcılığıyla, Türkiye’de ilk kez sahnelenecek.

Festival 20 yıl sonra Bausch’u ağırlıyor

Pina Bausch, topluluğu Tanztheater Wuppertal ile 1998’de ‘Cam Temizleyicisi’ ve 2000’de ‘Masurca Fogo’yu İstanbul Tiyatro Festivali’nde sahneledi; ardından 2003 yılında İKSV ve İstanbul Tiyatro Festivali ortak yapımı olan, İstanbul üzerine özel projesi ‘Nefes’i üretip ve sahnelemişti. Bausch’un tüm dünyada halen izleyicileri derinden etkileyen eserlerini repertuvarında koruyan ve bu mirası büyük bir adanmışlıkla yaşatan Tanztheater Wuppertal, 20 yıl sonra bu kez Bausch’un bir diğer başyapıtı ‘Café Müller’ ile İstanbul Tiyatro Festivali’nin konuğu olacak. 10 Haziran’da satışa çıkacak olan festival biletlerini öğrenciler, Eczacıbaşı Genç kapsamında 10 TL karşılığında edinebilecek.

Süreyya Operası'nda trompetli buluşmaSüreyya Operası’nda trompetli buluşma

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.