Süreyya Operası’nda trompetli buluşma

Süreyya Operası, dün akşam 'Festival Buluşması'na ev sahiliği yaptı. 51. İstanbul Müzik Festivali kapsamında Türkiye'nin en istikrarlı klasik müzik dörtlüsü Borusan Quartet ve Fransız trompetçi Lucienne Renaudin Vary aynı sahnedeydi. 10 Haber konserdeydi.

Kültür Sanat 6 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Lucienne Renaudin Vary ve Borusan Quartet, Süreyya Operası'nda.

Süreyya Operası, İstanbul Müzik Festivali’nin özel buluşmasına ev sahipliği yaptı. ‘Festival Buluşması’ kapsamında ünlü trompetçi Lucienne Renaudin Vary ile Borusan Quartet aynı sahneyi paylaştı. Dün akşam Kadıköy’ün tarihi mekânında gerçekleşen konser aynı zamanda 51. İstanbul Müzik Festivali’nin bu yıl Anadolu yakasındaki ilk etkinliği oldu. Konser öncesinde müzikseverlerin etkinliğe gösterdiği yoğun ilgi nedeniyle Bahariye Caddesi’ne taşan uzun bir kuyruk oluştu. Öğrencilerden yetişkinlere farklı yaş gruplarından yüzlerce sanatseverin ilgi gösterdiği ilgi böylesi performansların hak ettiği değeri görmesi açısından oldukça önemli ve sevindirici. Borusan Sanat’ın yüksek katkılarıyla gerçekleşen bu özel buluşma Caddebostan Parkı’na kurulan dev ekrandan aracılığıyla müzikseverler tarafından izlendi.

Süreyya Operası’nda açılış Borusan Quartet’ten

Süreyya Operası’nın muhteşem ambiyansında gerçekleşen konserin ilk bölümünde Borusan Quartet, Çek besteci Antonin Dvorak’ın eserlerini seslendirdi. Konserin ikinci yarısında ise Türkiye’nin en istikrarlı klasik müzik topluluğu Borusan Quartet, Fransa’nın son yıllarda yetiştirdiği en ünlü trompetçilerinden Lucienne Renaudin Vary’ye eşlik etti.

Henüz 17 yaşındayken Fransa’nın ünlü klasik müzik ödülü Victoires de la Musique Classique’te En İyi Trompetçi ödülü kazanan Lucienne Renaudin Vary, sonraki yıllarda Warner Classic ile üç albüm kaydetti. 2021’de 30 Yaş Altı En Etkili 30 Müzisyen listesine de girmeyi başaran Lucienne Renaudin Vary, Süreyya Operası’nda icrası kadar enerjisiyle de beğeni topladı. İstanbul’a yabancı sayılmayan ve daha önce de konser veren Vary, tarihi Süreyya Operası’nda Borusan Quartet ile Astor Piazzolla ve Alberto Ginastera’nın tango eserlerini seslendirdi. 18. yüzyılın önemli bestecilerinden Prag doğumlu Johann Baptist Georg Neruda’nın ‘Trompet Konçertosu’nu da seslendiren Lucienne Renaudin Vary, performansı sonrası büyük alkış aldı.

‘Oblivion’ ile yeniden sahnede

Bis yapmak üzere yeniden sahneye gelen Fransız trompetçi bu kez yeniden bir Astor Piazzolla eseri seslendirdi. Arjantinli bestecinin en sevilen eserlerinden biri olan ve tango standardı olarak kabul edilen ‘Oblivion’u trompetiyle seslendiren Vary’nin bu performansı da büyük alkış aldı.

Jan Lisiecki önce Ayasofya'yı ziyaret etti sonra AKM'de konser verdiJan Lisiecki önce Ayasofya’yı ziyaret etti sonra AKM’de konser verdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.