Fazıl Say ve Serenad Bağcan AKM’de

Fazıl Say, 'Dünya Anne' projesiyle Atatürk Kültür Merkezi'nde. 51. İstanbul Müzik Festivali kapsamındaki konserde Serenad Bağacan, Volkan Hürsever ve Ferit Odman da sahnede olacak. Konserde kadın şairlerin şiirlerinden bestelenen eserler seslendirilecek.

Kültür Sanat 21 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Fazıl Say, 'Dünya Anne' projesinde Serenad Bağcan, Volkan Hürsever ve Ferit Odman ile aynı sahnede.

Fazıl Say ve Serenad Bağcan AKM’de sahne alacak. 51. İstanbul Müzik Festivali kapsamında gerçekleşmesi planan ancak Serenad Bağcan’ın yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle ertelenen konser 5 Temmuz’da gerçekleşecek. Fazıl Say’ın yeni projesi ‘Dünya Anne’nin sahneleneceği performans 51. İstanbul Müzik Festivali’nin de resmi kapanışı olacak. Geçen cumartesi Süreyya Operası’nda gerçekleşen ‘Binboğalar Efsanesi’ ile programlanan etkinliklerinin sona erdiği festival, böylece resmi kapanışını da yapacak.

Fazıl Say’ın yeni projesi Dünya Anne

Fazıl Say, prömiyerini 51. İstanbul Müzik Festivali kapsamında Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’nda yapan yeni projesi ‘Dünya Anne’yi bu kez Atatürk Kültür Merkezi’nde sanatseverlerle buluşturacak. Fazıl Say, İstanbul Müzik Festivali’nin siparişi üzerine bestelediği “Dünya Anne” şarkıları prömiyerini festival kapsamında Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda unutulmaz bir konserde yapmıştı.

https://youtube.com/watch?v=-Vt6GXqeGYM

Fazıl Say’ın, bugüne kadar edebiyatımızda derin izler bırakan şair ve yazarların eserlerinden ilhamla, İstanbul Müzik Festivali’nin siparişi üzerine bestelediği ‘Dünya Anne’ şarkıları prömiyerini festival kapsamında Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda unutulmaz bir konserde yapmıştı. Fazıl Say, Cumhuriyetin ilk yıllarından bugüne Türk edebiyatında yer edinmiş Şükufe Nihal Başar, Nilgün Marmara, Gülten Akın, Ayten Mutlu, Didem Madak, Sezen Aksu, Birhan Keskin, Bejan Matur, Ece Temelkuran gibi kadın şairlerin yanı sıra Selenay Kübra Koçer gibi genç şairlerin eserlerini bestelemişti.

Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’ndaki etkinliğin sunuculuğunu Yekta Kopan üstlenirken sahnede Fazıl Say ve Serenad Bağcan’a Volkan Hürsever ve Ferit Odman eşlik edecek. Türkiye’nin önde gelen caz sanatçıları arasında yer alan kontrbasçı Volkan Hürsever ve perküsyoncu Ferit Odman, 14 Haziran akşamı Harbiye Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen prömiyerde de ‘Dünya Anne’yi seslendirmişti.

10Haber'den İstanbul Müzik Festivali raporu: Hannigan ile coştuk, Mutter ile durulduk10Haber’den İstanbul Müzik Festivali raporu: Hannigan ile coştuk, Mutter ile durulduk

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.