İstanbul üç hafta boyunca oda müziğinin yıldızlarını ağırlayacak

İstanbul Uluslararası Oda Müziği Festivali dördüncü kez müzikseverlerle buluşuyor. 31 Ağustos-18 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek festival kapsamında dünya çapında müzisyenler CRR Konser Salonu, Baruthane ve Metrohan'da sahne alacak.

Kültür Sanat 17 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı

Nil Kocamangil’in kurucusu ve genel sanat yönetmenliğini üstlendiği 4. İstanbul Uluslararası Oda Müziği Festivali 31 Ağustos’ta başlıyor. Özellikle genç dinleyici ve müzisyenlerin uluslararası sanatçılarla bir araya getirmeye çalışan festival gelenekselleşme yolunda ileriyor. Festival bu yıl, konser ve söyleşilerin yanı sıra masterclass ve çocuklar için özel etkinliklerle müzikseverlerin karşısına çıkacak. İBB Kültür’ün destekleriyle düzenlenen 4. İstanbul Uluslararası Oda Müziği Festivali’nin biletleri, Biletix’ten temin edilebilir. Festival kapsamındaki ücretsiz konser, söyleşi ve atölyelerin biletleri ise 28 Ağustos Çarşamba günü saat 11.00’den itibaren İstanbul Senin uygulaması üzerinden temin edilebilecek.

Cello Duello ilk kez Türkiye’de

Özellikle daha önce hiç Türkiye’ye gelmemiş dünya yıldızlarını ülkemizdeki dinleyicilerle bir araya getirmek hayaliyle yola çıkan İstanbul Uluslararası Oda Müziği Festivali, dördüncü yılında da uluslararası sanatçıları İstanbul’da ağırlayacak. Bu yıl farklı müzik türleriyle ve enstrümanlarla genişleyerek daha da kapsayıcı bir program sunan 4.  İstanbul Uluslararası Oda Müziği Festivali’nin açılış konserini 31 Ağustos’ta, ilk kez Türkiye’ye gelen efsanevi çellistler Jens Peter Maintz ve Wolfgang Emanuel Schmidt’ten oluşan Cello Duello verecek.

3 Eylül’de gerçekleşecek “Villa Musica İstanbul’da!” konserinde, Alexander Hülshoff (viyolonsel), Niklas Liepe (keman) ve Lisa Klotz’tan (viyola) oluşan Villa Musica yine Türkiye’de ilk kez dinleyicilerin karşısına çıkacak. 6 Eylül’de piyanist Vincent Mussat, klarnet sanatçısı Joë Christophe ve viyolonsel sanatçısı Nil Kocamangil; 9 Eylül’de Zigmas Cepulėnas, Sergej Krinicin, Saulius S. Lipčius ve Chris Ruebens’ten oluşan Baltık Gitar Dörtlüsü dinleyicilerle buluşacak.

Festival kapanışı efsane dörtülüden

Dinleyicileri tangonun sınırlarını keşfetmeye davet eden Belçikalı Sonico topluluğu, Türkiye’deki ilk konserini 11 Eylül’de ‘Sonico – The Edge of Tango’ başlığıyla verecek. Dünya sahnelerinden sonra ilk kez 4. İstanbul Uluslararası Oda Müziği Festivali kapsamında Türkiye’ye gelen efsanevi Tambuco Percussion Ensemble’ın konseri 14 Eylül’de. Anadolu Nefesli Beşlisi’nin Bulgar piyanist Ludmil Angelov ile ilk kez bir araya geleceği ve bir de dünya prömiyerinin gerçekleşeceği özel konser 17 Eylül’de gerçekleşecek. Festivalin kapanış konserini ise 18 Eylül’de günümüzün en ünlü yaylı dörtlülerinden biri olan efsanevi Quatuor Ebène verecek.

klasik müzik sanatçılarının sevdikleri müzikleri öğrenmek ve onlarla bu müzikler üzerine sohbet etmek amacıyla düzenlenen Off The Record söyleşileri, Feyzi Erçin’in moderatörlüğünde müzik dünyasının sınırlarını aşarak, farklı müzik türlerini bir araya getiren yepyeni bir deneyim sunacak. Metrohan’da ücretsiz olarak gerçekleşecek söyleşilerin bu yılki konukları, Villa Musica; Joë Christophe ve Vincent Mussat; Tambuco Percussion Ensemble ile Anadolu Nefesli Beşlisi ve Ludmil Angelov olacak.

Dördüncü yılında da konservatuvar öğrencilerini dünyaca ünlü isimlerle buluşturmaya devam eden İstanbul Uluslararası Oda Müziği Festivali, ‘İlham Veren Buluşmalar’ adlı söyleşi serisinde ise bu yıl, aynı zamanda festivalin masterclass gerçekleştirecek olan Prof. Jens Peter Maintz, Prof. Joë Christophe ve Prof. Rick Stotijn’i CRR Konser Salonu’nda ağırlayacak.

Antalya'da elektronik resital: Monolink'ten Akdeniz kıyısında unutulmaz performansAntalya’da elektronik resital: Monolink’ten Akdeniz kıyısında unutulmaz performans

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.