İstanbul yeni bir festivale daha kavuştu: İstanbul Gitar Günleri başlıyor

Bu yıl ilk kez düzenlenen İstanbul Gitar Günleri 14-15 Eylül tarihlerinde Haliç Tersanesi’nin ev sahipliğinde İstanbul Sanat’ta gerçekleştirilecek. Etkinlikte Cihan Tanrıverdi’den Akın Eldes’e 20’den fazla gitarist sahne alacak. Biletler ücretsiz.

Kültür Sanat 10 Eylül 2024
İstanbul Gitar Günleri, hafta sonu İstanbul Sanat'ta dinleyicilerle buluşacak.

Bu yıl İstanbullular’ı bekleyen yeni bir festival var. İlk kez düzenlenecek İstanbul Gitar Günleri 14 –15 Eylül tarihlerinde Haliç Tersanesi’nin ev sahipliğinde.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Orkestralar Müdürlüğü tarafından düzenlenen İstanbul Gitar Günleri’nde Cihan Tanrıverdi’den Akın Eldes’e, Ricardo Moyano’dan Cenk Eroğlu’na birbirinden başarılı 20’yi aşkın gitarist müzikseverlerle buluşacak. Genç gitaristlere de festival sahnesinde fırsat sunan İstanbul Gitar Günleri Gitara Dair başlıklı atölye ve söyleşi etkinliklerinde de marangozluk eğitimini üst seviyede tamamlamış müzik aleti yapımcıları (luthier) ağırlayacak. Katılımcılar gitar enstrümanının yapım aşamalarını başından itibaren öğrenme şansı yakalayacak.

İstanbul Gitar Günleri’nde İstanbul Sanat’ta kurulacak iki sahnede geniş kitlelerin hayatında önemli yer edinmiş ve farklı türden eserler veren 20’yi aşkın gitarist performans sergileyecek. İstanbullular biletlerini İstanbul Senin uygulamasından ücretsiz olarak alabilecek.

Genç gitaristler de hayranı oldukları isimleri canlı izlemenin yanı sıra onların hemen ardından sahnede yer alma fırsatı yakalayacak. Gitar performanslarının bir dakikalık videolarını İBB Orkestralar Müdürlüğü’nün sosyal medya hesaplarından mesaj yoluyla paylaşan genç gitaristler arasından seçilecek üç isim gitarın usta isimlerinden sonra etkinlik sahnesinde konser verecek.

Çellonun yıldızı Hauser: Türkçe şarkılardan oluşan bir albüm yapabilirimÇellonun yıldızı Hauser: Türkçe şarkılardan oluşan bir albüm yapabilirim

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.

İlgili Haberler