İstanbul’a bir yıldız daha: Piyanist Maksim Mrvica geliyor

Dünya çapında beş milyondan fazla albüm satan, dört kıtada verdiği konserlerle izleyicileri büyüleyen piyanist Maksim Mrvica 3 Mayıs'ta Volkswagen Arena'da.

Kültür Sanat 6 Mart 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı

İstanbul bu sene dünya çapında müzisyenleri ağırlayacak. Bunlardan biri de Hırvat piyanist Maksim Mrvica. Dünyanın dört bir yanında verdiği konserlerle binlerce dinleyiciye ulaşan piyansist 3 Mayıs’ta İstanbul’daki Volkswagen Arena’da bir performans sergileyecek. Klasik müzikle günümüz müziğini harmanlayan tarzıyla piyanist bugüne kadar pek çok ödül kazandı. Uzun yıllardır İstanbul’da sahne alması beklenen müzisyenin konser biletleri Biletix‘te satışta.

Maksim Mrvica Queen, Coldplay, John Legend gibi sanatçıların sevilen şarkılarının yanı sıra kendi albümlerinden şarkılarında yer aldığı bir repertuvarla müzikseverlerin karşısına çıkacak. The Collection adlı turnesi kapsamında İstanbul’da konser verecek olan piyanistin videoları YouTube2da yüzbinlerce kez izlendi.

2003’te yayınladığı ilk albüm Maksim Mrvica’ya şöhreti getirmişti

Dünyanın en hızlı piyanistlerinden biri kabul edilen Maksim Mrvica eğitimini Budapeşte’deki Franz Liszt Müzik Akademisi ve Paris’teki Alexander Scriabin Konservatuarı’nda tamamladı. Hırvatistan’ın Şibenik kentinde 1975 yılında dünyaya gelen piyanist 2003 yılında yayınladığı ‘The Piano Player’ albümüyle dikkat çekmişti. Albümde yer alan ‘Croatian Rhapsody’ şarkısı büyük beğeni toplayan müzisyen katı kuralları ve muhafazakar yapısıyla bilinen klasik müziğe yeni bir soluk getirmeyi amaçlayan çalışmalarını sonraki yıllarda da sürdürdü.

Son olarak 2015 yılında ‘Tierra’ adlı albümünü yayınlayan sanatçı o tarihten bu yana konser programlarına ağırlık vermiş durumda. Maksim Mrvica müzisyen kimliğinin yanı sıra çok sayıda markanın ekran yüzü ve elçisi olma özelliği de taşıyor. Müzisyenin çalıştığı markalar arasında Audi, American Express, BMW, Land Rover, Mercedes, Samsung, Star Alliance ve Yamaha yer alıyor.

Biletlerin dakikalar içinde tükenmesinin nedeni ortaya çıktı: Genç nesil büyük konserlere açBiletlerin dakikalar içinde tükenmesinin nedeni ortaya çıktı: Genç nesil büyük konserlere aç

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.