Coldplay Avrupa turnesine çıkıyor. İstanbul yine yok

Coldplay'dan bir iyi bir de kötü haberimiz var. Grubun 2024'te çıkacağı Avrupa turnesi programı belli oldu. Turneye komşudan başlayacaklar. Fakat müzikseverlerin Radiohead ile birlikte Türkiye'de en çok izlemek istediği İngiliz grup ülkemize uğramayacak.

Kültür Sanat 21 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Chris Martin, Coldplay'in İsveç'teki konserinde.

Coldplay, 2024’te çıkacağı Avrupa turnesi programını açıkladı. Müzikseverlerin Radiohead ile birlikte Türkiye’de en çok izlemek istediği topluluklar arasında yer alan İngiliz grup, 2024 turnesine komşudan başlıyor. 8 Haziran 2024’te Atina’dan başlayacak olan turne 30 Ağustos’ta Dublin’de sona erecek. Biletler 25 Temmuz’da ön satışta. Avrupa turnesinin biletleri 28 Temmuz’da ise genel satışa sunulacak.

Coldplay haziran, temmuz ve ağustos aylarını kapsayacak 2024 yaz turnesinin startını Atina ile veriyor. 8 Haziran’daki Atina konserinin ardından 12 ve 13 Haziran’da grup, Romanya’nın başkenti Bükreş’te sahne alacak. Bu iki şehirdeki konserler arasındaki dört günlük boşluk İstanbullu müzikseverler için küçük çaplı bir heyecan yaratmış durumda.

10 Haziran 2024 Coldplay İstanbul konserine ne dersiniz?

Konser takvimindeki boşluklar göz önünde bulundurulduğunda ve hayata dair birçok mucize bir araya gelirse 10 Haziran 2024’te Coldplay’i İstanbul’da dinlemek mümkün olabilir. Zira grubun turne boyunca bir şehirden başka bir şehire geçerken ortalama 4 günlük boşluk bırakmış. 13 Haziran’daki ikinci Bükreş konseri sonrası grup, 16 Haziran’da Budapeşte’de 22-23 Haziran’da ise Fransa’nın Lyon kentinde hayranlarıyla buluşacak. Bu boşlukların prodüksiyonun nakliyesi için mi yoksa ilerleyen dönemde yeni konserlere esneklik sağlaması için mi bırakıldığını ilerleyen aylarda daha net şekilde göreceğiz.

Gelecek yıl 12 ve 13 Temmuz’da Roma, 20-21 Temmuz’da ise Düsseldorf’ta hayranlarıyla buluşacak olan Coldplay ayın son konserini 28 Temmuz’da Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de verecek. Ağustos ayında nispeten daha yoğun bir takvime sahip olan grup, Münih, Viyana ve Dublin’de ikişer konser verecek.

En son 2021’de ‘Music of the Spheres’ isimli albümlerini yayınlayan Coldplay, geçen yıldan bu yana çok geniş çaplı bir turneyle farklı coğrafyaları turluyor. Avrupa’da başladıkları turneyi Latin Amerika ve Kuzey Amerika’nın ardından bu sonbaharda Uzak Doğu konserleriyle çeşitlendirecek olan grup, stadyumlarda gerçekleştirdikleri gösterilerle de büyük beğeni topluyor.

Coldplay çevre duyarlılığında sanatçılara örnek oluyorColdplay çevre duyarlılığında sanatçılara örnek oluyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.