İstanbul’da yıldızlı gece: İyi ki doğdun Johnny Depp

Hollywood Vampires dün gece Sarıyer'i adeta salladı. Life Park'ta gerçekleşen konserde efsane isimlerden kurulu topluluk enerjileriyle müzikseverleri bir kez daha kendilerine hayran bıraktı. Johnny Depp, gençler nezdinde ön plana çıkarken grup sahne performanslarıyla büyük beğeni topladı.

Kültür Sanat 11 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Hollywood Vampires konserin sonunda Pink Floyd klasiği 'The Wall'ı seslendirdi.

İstanbul, uzun bir aranın ardından böylesi bir gece yaşadı. İkitelli’de Manchester City ile İnter arasında Şampiyonlar Ligi finali heyecanı yaşanırken Sarıyer de yılın müzik olaylarından birine ev sahipliği yapıyordu. Daha önce pandemi nedeniyle ertelenen Hollywood Vampires konseri nihayet dün gece vuku buldu. Yılın tartışmasız en özel konserlerinden biri olan Hollywood Vampires için yüzlerce müziksever Life Park’ın yolunu tuttu. Türk rock sahnesinin yıldız ismi Ogün Sanlısoy ile mekânda ısınan hava yıldızlar karmasının sahneye çıkmasıyla adeta alev aldı.

Hollywood Vampires enerjisiyle İstanbul’da

Hollywood Vampires, İstanbul’a önceki gün geldi. Medyaya yansıyan görüntülerde grubun solisti efsanevi müzisyen Alice Cooper havaalanı kontrolünden çıkan ilk isimken ardından da Aerosmith’in gözbebeği gitarist Joe Perry tüm sakinliğiyle kendilerini konaklayacakları otele ulaştıracak araca yöneldi. Grubun davulcusu Tommy Henriksen benzeri bir şekilde araca doğru yönelirken Hollywood yıldızı Johnny Depp, koltuk değeneğiyle sekerek araca yönelmişti. Bu olağan ve sakin görüntünün ertesi günü Life Park’ta efsane isimler, etkinlik alanını enerjileriyle adeta ateşlendirdi.

Hollywood Vampires üyeleri konser öncesi NTV’ye verdikleri özel röportajda kendilerine yöneltilen soruları yanıtlamıştı. Grubun solisti, yaşayan efsane Alice Cooper, başkalarının şarkılarını çalmaktan mutlu olduklarını ifade etmişti. Beatles ve Rolling Stones’un müzikal yolculuklarına cover yaparak başladığını hatırlatan Alice Cooper akşamki konsere ‘I Want My Now’ şarkısını söyleyerek başladı.

Konserin ilginç anlarından biri telefonların tüm grup üyelerinden ziyade özellikle grubun basçısı olan Johnny Depp’e yönelmesiydi. 9 Haziran’da 60. yaşını kutlayan Johnny Depp’in bu özel gününü konsere gelen seyirciler unutmadı. Şarkı aralarında sık sık yıldız isim lehine tezahürat yapan seyircilere Johnny Depp “Thank you” şeklinde karşılık verdi. Elbette gönül, en azından bir “Teşekkür ederim İstanbul” duymak isterdi; canı sağolsun.

Konserin ilerleyen bölümlerinde tam da Alice Cooper’ın röportajında da belirttiği gibi grup cover parçalara yöneldi. Elbette merakla beklenen şarkı bir David Bowie şaheseri olan ‘Heroes’ ile The Doors’dan ‘Break on Through’ şarkılarıydı. Gecenin bir diğer özel bölümünde ise Aerosmith’in gitaristi Joe Perry, Jeff Beck’i bir soloyla andı.

Life Park’taki etkinliğin özel anlarından birinde Johnny Depp kendi bestelediği ‘My Dead Drunk Friends’ şarkısını seslendirdi. Konserin sonunda alkış tufanı koparken Hollywood Vampires üyeleri sahneyi terk etmeyip bis zahmetine girmedi. Grup, İstanbul’da uzun süredir merakla beklenen konserlerinin kapanışını Pink Floyd’un artık 20. yüzyıl klasiği olarak kabul edilebilecek ‘The Wall’ı ile yaptı. Ekip ruhunu ve enerjisini çok iyi bir şekilde yansıtan grup birbirine sarılmış bir biçimde sahneden günün birinde yeniden görüşmek üzere ayrıldı.

Klasik müzikte kuralları değiştiren kadın: Anne-Sophie MutterKlasik müzikte kuralları değiştiren kadın: Anne-Sophie Mutter

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.